Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 22

Bebelusul cantareste acum in jur de 450 g si masoara aproximativ 28 cm.

In timpul urmatoarelor saptamani va mai creste cu aproximativ 25 cm in lungime. Genele si sprancenele sunt complet dezvoltate, iar unghiile ii acopera varfurile degetelor. Bebelusul are urechile mari; poate acum sa-ti auda conversatiile.

Daca-i vorbesti, citesti sau canti, asteapta-te sa te auda. Unele studii au aratat ca nou-nascutii vor suge mai cu putere la san atunci cand le citesti dintr-o care din care le-ai mai citit in mod frecvent si cand se aflau in uter.

 Asigura-te ca nu vei uita sa citesti din cand in cand, iar si iar atata timp cat bebelusul tau e la tine in burtica. Va fi poate povestea preferata a bebelusului tau inainte de culcare, mult timp dupa ce se va naste.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Probabil ca va veti simti foarte bine in aceasta perioada. De fapt, poate fi perioada cea mai placuta din timpul sarcina. Inca nu esti foarte “mare”, iar durerile si neplacerile frecvente asociate cu sarcina: greturi, urinare frecventa, oboseala, au disparut in cea mai mare parte.

Odihneste-te si bucura-te atat cat mai poti – al treilea trimestru e aproape, si cu el apare discomfortul provocat de caratul unui bebelus aflat in apropierea termenului.

Placenta-praevia, contractii puternice, dilatare precoce.. sunt cateva din motivele pentru care ti se poate recomanda repaos la pat. Multe din femeile insarcinate pot avea unele probleme.

In cazul in care medicul tau iti recomanda repaos la pat moderat sau total:

  •  documenteaza-te in legatura cu situatia ta pentru a-ti alunga ingrijorarea
  •  asigura-ti cat mai mult comfort posibil, adu-ti langa pat carti, muzica, telefonul, computerul si daca e posibil mancare.
  •  afla daca ai voie sa inoti sau daca ai voie sa faci eforturi moderate
  •  gandeste pozitiv, la urma urmei cele mai multe sarcini cu risc crescut se termina cu bine, cu un bebelus puternic, dragalas si sanatos

 Alimenteaza-te sanatos! Asta inseamna: calciu, multe legume cu frunze verzi, si proteine.

Share this Story
  • Sarcina pe saptamani

    Sarcina in saptamana 22

    Bebelusul cantareste acum in jur de 450 g si masoara aproximativ 28 cm. In timpul urmatoarelor saptamani va mai creste cu ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...