4:10 am - Saturday December 10, 2016

Sarcina in saptamana 20

Bebelusul din burtica masoara acum intre 21 si 25 centimentri si cantareste aproximativ 320 de grame.

A inceput sa inghita lichid amniotic iar rinichii continua sa produca urina. Pe capusorul bebelusului incepe sa rasara parul. E intr-o continua miscare si activitate, in timpul mesei face aproximativ 200 de miscarii si, sunt sanse mari sa il simtiti.

Ce senzatie simtiti? E parca o falfaire, ca un fel de fluturas in burtica dvs. Daca sunteti insarcinata cu al doilea copil, atunci sunt toate sansele sa simtiti miscarile bebelusului mai devreme de saptamana 20.

Dezvoltarea senzoriala a bebelusului cunoaste un adevarat apogeu in aceasta saptamana. Celulele nervoase care deservesc sensurile, gust, miros, auz, vaz si pipait, se dezvolta acum in ariile specializate ale creierului.

Daca aveti o fetita, ea are deja in ovarele ei in jur de 6 milioane de ovule, unele din ele se desintegreaza pe parcursul “sederii” in burta dvs; asa ca la momentul nasterii va purta in ovarele sale in jur de un million de ovule.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Ati ajuns cu bine deci la mijlocul sarcinii. Partea de sus a uterului a ajuns pana la nivelul stomacului si va creste de acum aproximativ un centimetru pe saptamana.

Cu siguranta simtiti activitatea intensa pe care o desfasoara bebelusul. Uneori e atat de mobila si are atat de multe “lucruri de facut” acolo – incat nu puteti dormi.

Urmatoarele 10 saptamani vor fi perioada cea mai activa pentru bebelus. Dupa aceste saptamani, spatiul sau de actiune se va diminua si va trebui sa stea ceva mai linistit.

Sexul in timpul sarcinii

Daca medicul ce va consulta nu v-a recomandat oprirea activitatii sexuale datorita unor riscuri, nu aveti decat sa va bucurati de aceasta perioada si pe plan sexual.

De altfel, practicarea sexului e o buna metoda de atenuare a stresului si un mod minunat de a pastra intimitatea. Nu aveti chef de asta? Nu e nici o problema -si asta e perfect normal!

E bine de stiut ca unele femei manifesta perturbari ale vederii pe perioada sarcinii. Daca purtati lentile de contact, pot deveni inconfortabile datorita cantitatii crescute de fluid din ochi.

Nu cumparati niste ochelari scumpi acum – vederea va reveni la starea initiala dupa ce copilul se va naste.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Sarcina in saptamana 20, 10.0 out of 10 based on 7 ratings
Articol din categoria: Sarcina pe saptamani
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
sarcina saptamana 21
Sarcina in saptamana 21

Bebelusul castiga in mod constant in greutate avand acum aproximativ 380 grame si lungime de... mai mult »

Close