3:24 am - Monday December 5, 2016

Sarcina in saptamana 16

Bebelusul are acum o lungime de aproximativ 15 centimetri si greutatea in jur de  120 grame.

S-ar putea sa nu simtiti dar colocatarul dvs a invatat sa sughita si o face destul de des. Bebelusul invata sa sughita chiar inainte de a invata sa respire. Sughitul lui nu produce nici un sunet pentru ca traheea ii e plina cu lichid. Poate clipi si poate inghiti! Bebelusul isi poate misca ochisorii.

Piciorusele bebelusului devin mai lungi decat mainile, unghiile sunt complet formate si toate incheieturile si articulatiile functioneaza. Degetele bebelusului incep sa se dezvolte acum. Bebelusul are si gene micute.

Incepand cu sfarsitul acestei saptamani puteti fi in stare sa aflati sexul bebelusului prin metoda ecografiei,pentru ca organele genitale externe ale fatului sunt suficient de dezvoltate pentru a le diferentia.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Pana acum, ati luat probabil in greutate in jur de 2-4 kg.

In general lucrurile arata asa: In primul trimestru mamele iau in greutate cam 1,8Kg, in al doilea trimestru cam jumatate de kg pe saptamana ( 6Kg in total), in ultimul trimestru inca aproximativ 5 Kg.

E bine de stiut ca nasul infundat e o senzatie destul de intalnita de-a lungul sarcinii, ca de altfel si hemoragia nazala. Pana si nasul trece printr-o perioada de transformari odata cu corpul dumneavoastra.

Nivelul progesteronului si estrogenului se ridica simtitor si ca urmare produc umflarea mucoasei membranelor inclusiv celor nazale si a Cervixului.

Evitati spray-urile nazale sau orice alt medicament. Retineti ca uneori un vas care sa produca abur in camera,  poate sa va ajute in acest caz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Sarcina in saptamana 16, 10.0 out of 10 based on 8 ratings
Articol din categoria: Sarcina pe saptamani
Articole Similare:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sarcina in saptamana 11 | herLife Romania - 14/04/2012

    […] Bebelusul creste intr-un ritm foarte rapid. In aceasta saptamana i se dubleaza greutatea si creste cu aproximativ un centimetru in lungime. Acest ritm de crestere se va pastra pina la saptamana 16. […]

Lasa un raspuns

Read previous post:
sarcina saptamana 17
Sarcina in saptamana 17

Bebelusul are acum aproximativ 18 cm in lungime si aproximativ 150 g si creste in... mai mult »

Close