Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 14

Bebelusul a ajuns sa aiba aproximativ 8,5 cm lungime si cantareste in aproximativ 60 de grame.

Bebelusul e in stare sa perceapa stimuli precum zgomotul sau lumina. Foarte putine infectii il mai pot vatama pe bebelus. Amprenta unica a degetelor s-a format.

Cand va atingeti burta si va treceti mana peste ea, bebelusul are tendinta de a se atinge de peretele uterului.

Daca veti avea o fetita, ea are acum in jur de 2 milioane de ovule in ovarele ei si va avea doar 1 milion la nastere. Odata cu inaintarea in varsta, numarul ovulelor va scadea, iar in jurul varstei de 17 ani, va avea aproximativ 200,000.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Pentru multe mamici, efectele primare ale sarcinii, urinarea frecventa, oboseala intensa, raul de dimineata sau de orice alt moment al zilei, incep sa se diminueze.

Cum placenta preia functia de productie hormonala a ovarelor, va veti simti mai putin obosita, ba chiar e posibil sa aveti un surplus de energie. Odata cu aceasta saptamana o sa incepeti sa deveniti constipata.

Uterul are dimensiunea unui grapefruit mare si hainele vor deveni mai stranse in jurul taliei.

Veti observa o linie intunecata (linia nigra) ce coboara pe mijlocul abdomenului; chiar si sfarcurile devin inchise la culoare.

Uterul nu e insa atit de urias sa va stea in cale. Chiar daca pana la nastere mai sunt cateva luni, sanii sunt deja preocupati cu producerea colostrumului, fluidul ce il va hrani pe bebelus in primele zile de viata, pana cand va trece pe lapte.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...