Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 12

Bebelusul are aproximativ 6,5 cm in lungine, de la capusor pana la unghiutele de la picioare si cantareste in jur de 20 grame.

E foarte “ocupat’ cu miscare de colo colo si cu “lovirea” de peretii uterului  iar miscarile sunt atat de fluide incat par un balet in apa. Degetele de la maini si picioruse sunt complet separate.

Bebelusul incepe sa exerseze miscari simple: inchide si deschide gurita, inghite lichid amniotic, pe care il elimina apoi ca urina. Uterul curata permanent lichidul amniotic, inlocuindu-l la fiecare 24 ore. Fata bebelusului e complet formata.

Inima bebelusului bate in aceste momente foarte repede: cu mai mult de 160 de batai pe minut.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

La sfarsitul saptamanii a 12-a de sarcina, va apropiati de sfarsitul primului trimestru. Daca nu ati fost deja, e cazul sa va prezentati la un control ginecologic.

Veti fi rugata sa raspundeti la o serie de intrebari despre alte eventuale sarcini, boli genetice din familie, daca luati medicamente si despre bolile pe care le-ati avut pana la sarcina. Pentru ca multe intrebari il privesc si pe tatal copilului din burtica, e recomandat sa mergeti impreuna la primul control.

Partea critica din dezvoltarea bebelusului va fi trecuta in urmatoarele doua saptamani, iar ciudateniile sarcinii (starea de rau si discomfort) vor deveni din ce in ce mai blande.

Uterul a depasit marginea superioara a simfizei pubiene. Pentru a putea pompa volumul suplimentar de sange, inima ta e mai solicitata. Veti transpira mai mult si temperatura corpului va fi mai mare.

Acum e momentul sa faci primul control prenatal si prima ecografie. Desi unele gravide se grabesc sa faca o ecografie in saptamanile anterioare, abia de la saptamana a 8-a se poate vedea clar bebelusul si se poate auzi inimioara.

O linie verticala de pigment, numita linea nigra, poate aparea pe abdomen.

Aveti vise ciudate? Visele sunt de o intensitate mai mare in timpul sarcinii. Unele femei gravide au vise ciudate si infricosatoare.

Nu va alarmati si nu credeti in ziceri babesti. Visele nu au la baza decat anxietati si grija subconstientului ca totul sa decurga cat mai bine.

Share this Story
  • Sarcina pe saptamani

    Sarcina in saptamana 12

    Bebelusul are aproximativ 6,5 cm in lungine, de la capusor pana la unghiutele de la picioare si cantareste in jur de ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...