Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 11

Bebelusul are intre 4,5 si 5,5 cm si cantareste aproximativ 10 grame. Fatul e foarte “ocupat” cu innotatul prin lichidul amniotic.

In fiecare zi e tot mai nazdravan, ii apar detalii noi, ca de exemplu unghiutele si un fel de pufulet de piersica ce ii acopera corpul.

Organele vitale: ficatul, rinichii, intestinele, creierul si plamanii, sunt formate, desi capul ocupa jumatate din lungimea corpului. Fruntea e inca foarte ridicata insa mai tarziu se va transforma intr-o fata umana.

Bebelusul creste intr-un ritm foarte rapid. In aceasta saptamana i se dubleaza greutatea si creste cu aproximativ un centimetru in lungime. Acest ritm de crestere se va pastra pina la saptamana 16.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Uterul are acum marimea unui grapefruit. Cu ajutorul unui stetoscop Doppler, veti putea auzi bataile rapide ale inimii fatului.

Ar fi o idee buna sa incepeti sa invatati exercitiile Kegel (contractii ale zonei pelviene si vaginului) si sa faceti aproximativ 25 pe zi. Acest gen de exercitii le puteti face in orice loc si nu trebuie sa mergeti la sala de gimnastica.  Acest gen de exercitii intaresc musculatura zonei pelviana si vaginulale.

Ca sa faceti un exercitiu Kegel, incercati sa intariti muschii din zona vaginala si anala pentru 8-10 secunde.

Femeile gravide cu pielea foarte deschisa pot descoperi cum pielea lor devine tot mai roz. Acest lucru se intampla datorita cresterii nivelului de sange din organism.

Si, apropo de sange, ai grija la nivelul de fier din el. Dezvoltarea bebelusului necesita o cantitate mare de fier.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...