Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 10

Fatul are in jur de 4,5 centimetri lungime si cantareste aproximativ 5 grame.

Toate organele bebelusului s-au creat in acest moment. De acum incolo vor creste . Evident, mai sunt multe saptamani pana cand organele bebelusului sunt capabile sa functioneze singure.

Genele ii sunt subtiri si ii vor ramane inchise peste ochisori pina in jurul saptamanii 27. Manutele bebelusului sunt dezvoltate; s-au format incheieturile lor, coturile iar degetele si talpitele sunt clar vizibile.

Bratele bebelusului continua sa creasca si sa se indoaie in jurul coatelor. Spre sfarsitul acestei saptamani, detaliile interioare ale urechii sunt formate.

Desi inca nu puteti sa determinati sexul bebelusului prin ecografie, organele sale genitale incep sa se formeze. Placenta s-a dezvoltat deja suficient incat sa ajute la una dintre cele mai critice indatoriri ale sale, producerea hormonilor.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Pe la sfarsitul saptamanii 10 de sarcina, veti putea descoperi stari total opuse:  cand plina de fericire, cand plina de toane.

Desi e destul de deranjant, mai ales pentru cei din jur, e bine de stiut ca acest lucru e normal si ca va continua pe parcursul perioadei de sarcina. Variatiile emotionale sunt partial cauzate de fluctuatiile hormonilor.

Multe femei gravide sunt extrem de obosite in primele luni de sarcina. Incercati sa gasiti timp pentru dumneavoastra, dormiti la pranz daca puteti, culcati-va devreme si impartiti sarcinile gospodariei. Nu uitati ca sarcina e o ‘slujba’ grea.

Esti gravida si iti fuge pamantul de sub picioare cateodata?

Nu te panica. Ameteala sau senzatia de lesin sunt simptome normale in perioada sarcinii. Sunt mai frecvente in primul trimestru, dar pot persista pe tot parcursul sarcinii.

Ati inceput sa luati in greutate? Aveti grija la grasimi si dulciuri! Oferiti sanilor extra suport. Cumparati un sutien mai mare cu suport bun, foarte indicate fiind sutienele sport.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...