8:59 am - Sunday December 11, 2016

Salata de fructe

Fiecare fruct are propria lui personalitate si ar trebui tratat diferentiat la preparare.

Citricele, de exemplu, sunt foarte apetisante in salata daca sunt taiate in jumatate si stoarse, cu aruncarea cojii tari.

Astfel, gustul lor usor, suculent si delicat nu este alterat de coaja tare, fara gust.

Strugurii, ciresele, fructele boabe trebuie spalate cu atentie sub jet de apa, curatate de samburi sau coaja, daca este tare. Merele, piersicile, perele si chiar smochinele coapte sunt de obicei bune daca sunt curatate de coaja.

Oparirea usoara a piersicilor poate ajuta la decojire. Coaja poate contine anumiti nutrienti, dar la acest nivel se acumuleaza si pesticidele si alte substante contaminante, iar coaja unor fructe, cum ar fi merele, nu este oricum foarte usor de digerat.

Acest fapt este valabil mai ales daca a fost acoperita cu ceara pentru a o proteja si a i se da stralucire. Fructele organice, coapte in pomi sau pe aracul de vita, sunt intotdeauna de preferat daca sunt accesibile.

In general, combinarea a doua sau trei fructe este optima pentru prepararea unei salate de fructe.

Anumite combinatii includ banane, pere si struguri; portocale, grapefruit si ananas; sau piersici, prune si cirese. Se spune ca pepenii sunt cel mai bine de consumat separat, in timp ce citricele si fructele acide, cum ar fi merisorul, nu se combina foarte bine cu fructele dulci, precum bananele si curmalele.

Totusi, la amestecarea ingredientelor individuale, amestecul formeaza o noua entitate, cu proprietati unice. Consumul unei banane urmata de o felie de pepene, de exemplu, va produce o reactie diferita la nivelul sistemului digestiv fata de consumul lor daca sunt taiate, amestecate cu un sos, lasate cateva minute si servite ca un singur fel de mancare.

Mai degraba decat urmarirea anumitor reguli, trebuie urmate gustul si intuitia fiecarei persoane. Numeroase fructe, cum ar fi smochinele coapte si cele din familia afinelor, au cel mai bun gust daca sunt consumate separat, cu frisca proaspata sau lapte batut si miere.

Fructele trebuie servite cat mai repede dupa preparare, deoarece isi pierd repede savoarea. Tofu, amestecat in mixer cu miere, pana devine pufos, reprezinta un sos gustos pentru salata de fructe. Paneer poate fi folosita in acelasi mod si are chiar o aroma mai subtila, desi este suficient de consistenta pentru a face dintr-un desert o masa.

Garniturile preparate din piure de fructe, cum ar fi bananele si mierea, sunt mai usoare. Iaurtul si mierea formeaza o garnitura intermediara, in timp ce mierea proaspata subtiata cu suc de fructe este foarte delicata.

Experimentele cu condimente, cum ar fi coriandru macinat, cardamon sau menta proaspat tocata, pot fi de asemenea reusite. Nucile si semintele, precum cele de floarea soarelui prajite, contribuie la prepararea unei salate mult mai consistente si aduc uneori un contrast atragator ca textura si gust.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Dulciuri si Deserturi
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Prepararea salatelor verzi

Prin tocarea partilor componente cu aroma puternica in bucati mai mici, aproape orice fel de... mai mult »

Close