Ritmul de crestere al bebelusului

In medie, greutatea unui bebelus la nastere se dubleaza dupa 5 luni si se tripleaza atunci cand implineste un an.

Acest lucru inseamna ca, daca bebelusul cantarea la nastere 3,5kg, la 5 luni ar trebui sa cantareasca aproximativ 7 kg, iar la un an 10 kg.

Primul an de viata al bebelusului este un adevarat maraton de crestere, cu anumite perioade care se remarca foarte bine. Primele etape de crestere sunt semnalate de un consum mare de lapte.

Prima etapa apare cam la o saptamana dupa nastere, urmatoarea la 3 saptamani, apoi la 6 saptamani, dupa care la aproximativ 3 luni.

Dupa aproximativ 5 sau 6 luni, este posibil sa observati ca bebelusul mananca mai putin, iar motivul poate fi faptul ca in acele momente ritmul de crestere este mai lent, din cauza durerilor provocate de aparitia dintilor.

Alta perioada de crestere incepe la 8-10 luni, cand este evidenta o crestere semnificativa a cantitatii de hrana pe care o consuma bebelusul. Este posibil sa observati o crestere a apetitului bebelusului atunci cand incepe sa se tarasca si sa mearga, deoarece foloseste mai multa energie.

Cand incepe al doilea sau an de viata, rata de crestere scade din nou, si in consecinta, va manca mai putin. In aceasta perioada, la scurta vreme dupa ce bebelusul implineste un an, parintii sunt preocupati de faptul ca apetitul micutului a scazut.

Pediatrul va supraveghea cresterea si dezvoltarea bebelusului. Discutati cu acesta despre orice schimbare a apetitului pe care o observati la bebelus, nu doar pentru a va asigura ce bebelusul este in regula, ci si pentru a va da garantii referitoare la acest lucru.

Castigul constant in greutate nu este neaparat un indicator al starii de sanatate buna a bebelusului. Bazati-va pe experienta pediatrului dvs pentru a monitoriza cresterea si dezvoltarea bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...