Mama & Copilul

Remedii naturiste pentru stomac si intestine

Formula medicinala ideala, cu interventie laxativa blanda, deoarece reconstruieste, reconstituie si revigoreaza tractul gastrointestinal, trebuie sa contina urmatoarele plante medicinale, administrate sub forma de pulbere:

– scoarta de crusan american

– scoarta de ulm cu coaja neteda

– scoarta de stejar alb

– radacina de dioscorea

– frunze de patlagina

– radacina de lemn dulce

– radacina de dracila

– radacina de gentiana

– radacina de ghimbir

Indicatii terapeutice

Inflamatii (gastrita, enterita si colita), ulceratii, degenerescenta si cancer de tract gastrointestinal, constipatie, diaree cronica, dispepsie acida, regurgitare de acid, acumulare de placa mucoida,prolaps, sindrom de colon iritabil, boala Crohn.

Recomandari privind modul de administrare.

Uz general: 1 pana la 6 capsule de 3 ori pe zi.

Observatii:

1. Acest tip de formula medicinala pentru stimularea activitatii intestinale nu este laxativ, ci regenerator intestinal. Scopul administrarii sale este mentinerea actiunii plantelor in tractul gastrointestinal, curatarea si reconstructia acestuia.

2. Scopul nu e acela de a obtine scaune moi, ci scaune normale. Daca se instaleaza diaree, se va reduce numarul de capsule administrate.

Intestinele lucreaza ciclic, din 12 in 12 ore. Pentru inceput, se iau doua sau trei capsule dimineata si doua trei capsule seara. Tinand cont de aceasta recomandare, eu prefer sa iau cate trei capsule de doua ori pe zi, o data dimineata si a doua oara dupa-amiaza. E preferabil ca in tractul gastrointestinal sa existe o cantitate mai mare de plante medicinale, decat una insuficienta.

Fiindca scopul e sa dati intestinelor cat mai mult de lucru, pentru a realiza curatarea si fortificarea locala.

In acelasi timp, nu va propuneti sa folositi laxative sau sa obtineti scaune moi. Daca fortati tranzitul alimentar, iar el se face prea rapid, vei impiedica digestia corecta a hranei.

Daca v-ati propus insistati mai mult asupra tractului gastrointestinal, va trebui sa luati o formula pentru stomac si intestine, de trei ori pe zi.

Totusi, formula pe care o veti alege ar trebui sa contina plante medicinale mai putine stimulente si plante medicnale cu actiune purificatoare si curativa.

3. Spalarea ficatului/colecistului e importanta pentru oricine si oportuna mai ales in cazul persoanelor care au mici ulceratii intestinale sau sufera de constipatie, diaree si hipertensiune arteriala.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...