4:08 am - Saturday December 10, 2016

Remedii naturiste împotriva anxietăţii

Remedii naturale împotriva anxietăţii

Remedii naturiste împotriva anxietăţiiCe este anxietatea?

Deşi este normal să aveţi un sentiment de anxietate din când în când, dacă simțiți acest sentiment fără niciun motiv şi dacă vă afectează viaţa de zi cu zi, este posibil să aveți o tulburare de anxietate generalizată.

Simptomele tulburării de anxietate generalizată pot include agitație, senzație de tensiune, iritabilitate, nervozitate sau o concentrare slabă.

Oamenii pot observa şi modificări ale stării de sănătate, cum ar fi: dureri de cap, dureri maxilare, tensiune musculară, insomnie, gură uscată, oboseală, senzație de constricție toracică, indigestie, balonare, transpirație excesivă.

Este important să fiţi evaluaţi de către un medic pentru un diagnostic corect şi pentru a exclude alte probleme medicale care pot semăna cu anxietatea.

Remedii naturale pentru anxietate

1) Floarea pasiunii

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) a fost folosită în trecut ca un remediu pentru anxietate şi insomnie.

Două studii care au inclus un total de 198 de persoane au examinat eficacitatea florii pasiunii împotriva anxietăţii. Un studiu a constatat că floarea pasiunii are efecte similare cu benzodiazepinele. S-a aflat că floarea pasiunii a crescut performanţele la locul de muncă şi a redus somnolenţa, în comparaţie cu mexazolamul.

Efectele secundare ale florii pasiunii pot include: greață, vărsături, somnolență și bătăi rapide ale inimii. Efectele florii pasiunii nu au fost testate pe femeile gravide sau care alăptează, pe copii sau pe persoanele cu boli de rinichi sau de ficat.

Nu luaţi floarea pasiunii cu sedative, decât sub supraveghere medicală.

2) Masaje

Terapia cu masaje are scopul de a diminua tensiunea musculară, de a reduce stresul și de a îmbunătăți somnul.

Exercițiile de respirație, exercițiile fizice, yoga, tai chi, auto-hipnoza, meditația și biofeedback-ul sunt doar câteva tehnici de reducere a stresului folosite pentru anxietate. Încercați diferite tehnici și vedeţi de care vă puteţi ţine.

3) Valeriana

Valeriana (Valeriana officinalis) este cunoscută ca un remediu pentru insomnie. Valeriana este folosită şi pe pacienții cu anxietate ușoară, dar există foarte puţine cercetări care să susţină efectele plantei.

Un studiu care a durat patru săptămâni a comparat valeriana, diazepamul şi un placebo pe 36 de persoane cu tulburare de anxietate generalizată. Nu s-a găsit nicio diferenţă între grupuri, probabil din cauza numărului scăzut de participanţi.

Valeriana este luată, de obicei, cu o oră înainte de culcare. Efectul şi-l face în 2-3 săptămâni, iar tratamentul nu ar trebui să depăşească 3 luni.

Efectele secundare ale valerianei pot include: indigestie ușoară, dureri de cap, palpitații şi amețeli . Deşi sunt disponibile ceaiuri de valeriană și extracte lichide, majoritatea oamenilor nu suportă mirosul şi preferă valeriana sub formă de capsule.

Alte modalităţi de reducere a anxietăţii sunt: planta kava, acizii gamma-aminobutiric, aromaterapia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Remedii naturiste împotriva anxietăţii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Articol din categoria: Tratamente si remedii
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Remedii naturale împotriva anginei pectorale
Remedii naturiste împotriva anginei pectorale

Remedii naturale împotriva anginei pectorale Ce este angina? Angina pectorală este un simptom de boală... mai mult »

Close