Mama & Copilul

Remedii naturiste împotriva anginei pectorale

Remedii naturale împotriva anginei pectorale

Remedii naturale împotriva anginei pectoraleCe este angina?

Angina pectorală este un simptom de boală coronariană sau de alta boală cardiovasculară, care apare atunci când nu ajunge suficient sânge în muşchiul inimii. Deși angina pectorală este, de obicei, marcată de disconfort în piept, durerea poate afecta şi umerii, braţele, gâtul, maxilarul sau spatele.

Care este cauza anginei?

Pentru majoritatea oamenilor, scăderea fluxului de sânge asociat cu angină este cauzată de ateroscleroză (acumularea de depozite de grăsime în artere). Acumularea care poate determina apariţia anginei pectorale este o afecțiune care pune viața în pericol şi care necesită o atenție medicală. Există trei tipuri diferite de angină pectorală:

-Angina pectorală stabilă (care tinde să izbucnească în perioadele de efort fizic sau stres)

-Angina pectorală instabilă (care nu urmează un model și poate semnala un atac de cord iminent)

-Angina variantă (apare, de obicei, în timpul perioadelor de odihnă)

Angina pectorală stabilă este cea mai comună formă a bolii. Fiecare tip de angina pectorală necesită un tip diferit de tratament medical.

Simptomele anginei

Angina se simte de multe ori ca o indigestie (mai ales angina stabilă) și poate include următoarele simptome:

– durere sau disconfort în piept (de obicei cu o senzație de presiune), acompaniate adeseori de durere de braţe, gât, maxilar, umeri sau spate

– greață

– oboseală

– insuficientă respiratorie

– anxietate

– transpirație

– amețeală

Tratamentul anginei

Deoarece o creștere a severității simptomelor anginei poate indica agravarea sănătăţii inimii sau un posibil atac de cord, este important să monitorizaţi îndeaproape starea dumneavoastră de sănătate și să informaţi medicul cu privire la orice modificări. De asemenea, trebuie să vă adresați imediat medicului dacă durerea de piept durează mai mult de câteva minute şi nu dispare după ce ați luat medicamentele împotriva anginei pectorale.

Tratamentele pentru angina pectorală includ medicamente (cum ar fi nitrați, beta-blocatoare și inhibitori ECA) și proceduri medicale (cum ar fi o angioplastie şi bypass aorto-coronarian).

Medicii vă pot recomanda să vă schimbaţi stilul de viaţă pentru a ajuta la controlul anginei (să urmaţi o dietă sănătoasă şi să faceţi exerciţii fizice uşoare).

Remedii naturale pentru angina pectorală

Având în vedere natura gravă a anginei, este esențial să lucraţi cu un medic în gestionarea afecţiunii. Există unele terapii alternative care pot ajuta tratamentul prescris. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a apela la aceste opţiuni:

1) Brusture

Adesea folosit de fitoterapeuţi pentru a trata hipertensiunea arterială, brusturele îmbunătăţeşte funcţia cardiacă. Într-un studiu pe animale, cercetătorii au stabilit ca brusturele poate fi util în tratarea anginei pectorale.

2) L-Carnitina

L-Carnitina reduce inflamaţia care provoacă îngustarea arterelor.

3) Yoga

Într-un studiu din 1999 pe 93 de persoane cu angină sau factori de risc pentru boli coronariene, cercetătorii au descoperit că un program de 14 săptămâni de yoga a ajutat la îmbunătăţirea sănătăţii inimii.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Remedii naturiste împotriva anginei pectorale

    Remedii naturale împotriva anginei pectorale Ce este angina? Angina pectorală este un simptom de boală coronariană sau de alta boală cardiovasculară, ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...