Mama & Copilul

Remedii naturiste împotriva alergiilor

Remedii naturale împotriva alergiilor

Remedii naturiste împotriva alergiilor1) Quercitina

Quercitina este un tip de antioxidant numit flavonoid. Deși încă nu există suficiente cercetări pentru a concluziona că quercitina este un remediu eficient împotriva alergiilor, se crede că aceasta poate preveni eliberarea de histamine (substanţe chimice inflamatorii), care este implicată în simptomele alergiei, cum ar fi strănutul şi mâncărimea.

Quercitina se găseşte în mod natural în anumite alimente, cum ar fi: mere (mâncate cu tot cu coajă), fructe de pădure, struguri roşii, ceapă roşie, capere și ceai negru. De asemenea, este disponibilă şi sub formă de supliment. O doză tipică pentru alergii și febra fânului este între 200 și 400 de miligrame, de trei ori pe zi.

2) Carotenoidele

Carotenoizii sunt o familie de pigmenţi de plante, cei mai populari fiind beta-carotenul. Deși niciun studiu nu a arătat că aceste carotenoide sunt remedii eficiente pentru alergii, se crede că o lipsă de carotenoizi promovează inflamații în căile respiratorii.

Nu există niciun studiu care să sugereze o anumită cantitate de carotenoizi pe zi împotriva febrei fânului. Mulți oameni nu primesc nici măcar o porţie de alimente bogate în carotenoide pe zi. Dacă va încadraţi în această categorie, faceţi tot posibilul pentru a creşte consumul de carotenoide.

Cele mai bune surse de carotenoide includ: caise, morcovi, dovleac, cartofi dulci, spanac, varză şi dovleac.

3) Acizii graşi omega-3

Acizii graşi omega-3 sunt un tip de acizi graşi esenţiali pe care trebuie să-i obţinem din dieta noastră. Cercetările sugerează că aceştia pot reduce producția de substanţe chimice inflamatorii din organism (prostaglandine E2 și citokine).

Deși nu există studii care să arate că acizii grași omega-3 sunt remedii eficiente împotriva alergiilor, un studiu efectuat în Germania care a implicat 568 de persoane a considerat că un conținut ridicat de acizi graşi omega-3 în globulele roşii a fost asociat cu un risc scăzut de febră fânului.

Cele mai bune surse de acizi grași omega-3 sunt:

Capsule de ulei de pește. Efectele secundare ale uleiului de pește pot include indigestie și un gust de pește. Uleiul de pește are un efect uşor de subţiere a sângelui. Dacă luați warfarină (Coumadin) sau heparină, sau dacă riscaţi să suferiţi de complicații hemoragice, nu luaţi ulei de pește fără a consulta un medic. Uleiul de pește nu ar trebui să fie luat cu două săptămâni înainte sau după o intervenție chirurgicală.

– Ulei de seminţe de in: o lingură de două-trei ori pe zi.

– Nucile, 30 mg pe zi

În același timp, reducerea consumului de alimente bogate în acid arahidonic ar putea fi o decizie înţeleaptă. Un studiu a constatat o asociere între acidul arahidonic şi febra fânului. Deși acidul arahidonic este esenţial pentru sănătate, o cantitate excesivă poate agrava inflamația. Acest lucru înseamnă reducerea consumului de gălbenușuri de ou, carne roşie şi crustacee.

 

 

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Remedii naturiste împotriva alergiilor

    Remedii naturale împotriva alergiilor 1) Quercitina Quercitina este un tip de antioxidant numit flavonoid. Deși încă nu există suficiente cercetări pentru ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...