Mama & Copilul

Remedii naturale pentru herpesul oral

Care este herpesul oral?

Care este herpesul oralHerpesul oral se referă la acele beşici mici şi dureroase, care apar de obicei pe buze, gingii sau în cerul gurii. Beşicile sunt provocate de virusul herpes simplex şi sunt contagioase. Puteţi simţi durere sau furnicături timp de 1-2 zile până apar leziunile herpetice.

Herpesul dispare, în general, în 7-10 zile şi uneori este confundat cu aftele, care nu sunt contagioase, dar cauzează ulcere mici şi dureroase în țesuturile moi ale gurii, cum ar fi pe limbă şi pereţii gurii.

Remedii naturale pentru herpesul oral

În continuare vă prezentăm opt remedii naturale pentru tratarea herpesului oral.

1) Lizina

Lizina este un aminoacid esențial, ceea ce înseamnă că trebuie să o obţinem din alimente sau suplimente, deoarece organismul nu o poate produce de unul singur. Este folosită pentru a face proteine (de care avem nevoie pentru a produce anticorpii care luptă împotriva infecţiilor), enzime, hormoni și țesuturi. Lizina inhibă răspândirea virusului herpes simplex.

Deşi obţinem lizină din alimente precum: carne roşie, lapte, ouă, brânză, germeni de grâu, drojdie de bere și pește, ceea ce pare a fi cel mai important este raportul dintre lizină şi arginină. Ele concurează una împotriva celeilalte pentru a fi absorbite în intestine, aşa că, cu cât este mai puțină arginină în produsele pe care le mâncaţi, cu atât mai multă lizină va fi absorbită. Alimentele care sunt bogate în arginină includ: ciocolata, alunele şi migdale.

Suplimentele de lizină (de exemplu, 1000 mg administrate de trei ori pe zi) pot ajuta la scurtarea duratei leziunilor herpetice.

Un studiu efectuat de Universitatea din California de Sud a cercetat eficacitatea unui unguent care conține lizină pe 30 de persoane. Cercetătorii au descoperit că unguentul a vindecat 40% dintre participanţi în a treia zi şi 87% până la sfârșitul zilei a șasea. Nu au fost raportate efecte adverse.

2) Melisa

Melisa (Melissa officinalis) are proprietăți antivirale. Într-un studiu efectuat în spitalele şi clinicile de dermatologie din Germania, crema de melisa a promovat vindecarea beşicilor în cinci zile, în comparaţie cu grupul de control care s-a vindecat în 10 zile. Folosită cu regularitate, crema de melisa poate reduce frecvența recidivărilor.

3) Reishi și astragalul

Reishi, cunoscută şi sub numele de Ganoderma Lucidum, este o specie de ciuperci folosită de sute de ani în medicina tradiţională din Asia pentru întărirea sistemul imunitar.

Dovezi preliminare arată ca Reishi poate inhiba răspândirea virusului herpes simplex. O doză tipică este de 600 de miligrame, o dată sau de două ori pe zi.

Reishi este disponibilă sub formă de pudră sau sub formă de supliment şi poate întârzia coagularea sângelui. Dacă luați aspirină, warfarina (Coumadin) sau orice alte medicamente sau suplimente care interfera cu coagularea, consultaţi-vă medicul de familie înainte de a lua Reishi.

În medicina tradițională chineză, Reishi este adesea folosită în combinație cu o plantă numită astragal. S-a constatat că astragalul îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar la persoanele cu herpes simplex.

4) Resveratrolul

S-a demonstrat că resveratrolul, un compus găsit în mod natural în strugurii roşii, are un efect activ împotriva virusului herpes simplex în studiile de laborator.

Un studiu realizat de universitatea Northeastern din Ohio a demonstrat că unele creme cu resveratrol, aplicate de două, trei sau cinci ori pe zi, au suprimat în mod eficient dezvoltarea herpesului, dacă s-au aplicat la 1-6 ore după infecția cu virusul herpes simplex.

De asemenea, crema cu resveratrol a fost la fel de eficace ca un unguent cu 5% aciclovir. Crema de resveratrol a suprimat în mod eficient formarea de herpes la animalele infectate cu virusul herpes simplex care a fost rezistent la aciclovir. Nu au fost raportate reacții adverse.

5) Uleiul de mentă

Un studiu realizat de Universitatea din Heidelberg a descoperit ca uleiul esențial de mentă penetrează pielea și are un efect direct asupra virusului herpes simplex. De asemenea, s-a dovedit că uleiul de mentă este activ şi împotriva unei tulpini a virusului herpes simplex rezistente la aciclovir.

6) Propolis

Propolisul este o substanță maronie şi răşinoasă. Albinele îl colectează de la mugurii de plop şi conifere și îl folosesc ca un “ciment” pentru stupii lor.

Un studiu a constatat că propolisul a avut un efect activ împotriva virusului herpes simplex 1. Se crede că lucrează prin împiedicarea virusului de a intra în celule și prin împiedicarea înmulţirii și răspândirii virusului.

7) Busuiocul de câmp

Busuiocul de câmp, cunoscut şi sub numele de Vulgaris Prunella, este o plantă perenă frecvent întâlnită în China şi Europa.

Extractele din această plantă sunt eficiente împotriva viruşilor herpes simplex 1 şi 2 şi se crede că sunt eficiente împotriva virusului rezistent la acicolvir.

8) Alte remedii

Echinaceea – Un studiu realizat de Universitatea din Ottawa a descoperit că echinaceea este activă împotriva virusului herpes simplex de tip 1.

Coacăzele negre – S-a descoperit că un extract de coacăze negre poate lupta împotriva virusului herpes simplex.

Rubarba și crema de salvie – Un studiu a comparat rubarba şi cremă de salvie cu crema de salvie și aciclovir pe 149 de persoane cu herpes oral.Combinaţia de salvie şi rubarbă s-a dovedit a fi la fel de eficace ca și cremă de salvie cu aciclovir.

Undaria pinnatifida – cunoscută şi sub numele de wakame, în Japonia, undaria este un tip de algă marină, care îmbunătăţeşte timpul de vindecare și reactivarea infecțiilor herpetice.

Măsuri de siguranță

Persoanele cu tuberculoză, leucemie, diabet zaharat, tulburări ale țesutului conjunctiv, scleroză multiplă, HIV, SIDA sau orice boală autoimună sau persoanele cu tulburări hepatice nu ar trebui să ia plante medicinale sau suplimente care îmbunătăţesc sistemul imunitar (cum ar fi reishi și astragalul), fără consultarea medicului, deoarece pot reduce eficacitatea unor medicamente care suprimă sistemul imunitar.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Remedii naturale pentru herpesul oral

    Care este herpesul oral? Herpesul oral se referă la acele beşici mici şi dureroase, care apar de obicei pe buze, gingii ...
  • Sanatate

    Beneficiile propolisului pentru sanatate

    Folosirea propolisului in medicina traditionala isi are inceputurile in antichitate: egiptenii, grecii si romanii il foloseau pentru calitatile sale vindecatoare generale ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...