Mama & Copilul

Remedii naturale împotriva bolii alopecia areata

Ce este alopecia areata?

Remedii naturale împotriva bolii alopecia areataAlopecia areata este o afecţiune care cauzează căderea părului. Cauza alopeciei areata este necunoscută, deși, în unele cazuri, alopecia areata a fost asociată cu boli autoimune.

Oamenii au adesea o stare bună de sănătate. La aproximativ 1/5 dintre persoanele care dezvoltă alopecia areata există un istoric familial.

Remedii naturale pentru alopecia areata

În cazul celor mai multe persoane cu alopecia areata, părul creşte la loc în termen de un an fără nici un tratament.

1) Uleiuri esenţiale

Un studiu a examinat folosirea unei combinații de uleiuri esențiale şi un ulei placebo pe 86 de persoane cu alopecia areata. Amestecul de ulei a fost un amestec de cimbru, rozmarin, levănţică, lemn de cedru şi uleiuri esenţiale. Acest ulei a fost masat pe scalp în fiecare zi. Grupul de control a folosit numai uleiuri de seminţe de struguri.

După 7 luni, 19 (44%) din 43 de persoane care au folosit amestecul de uleiuri esențiale au arătat o îmbunătățire, comparativ cu 6 (15%) din 41 de persoane din grupul de control. Deși nu au fost efecte secundare asociate cu aplicarea uleiurilor esențiale, acestea pot provoca reacții alergice la unele persoane.

2) Zeama de ceapă

Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie a examinat eficacitatea sucului de ceapă şi eficacitatea unui placebo la persoanele cu alopecia areata. Douăzeci și trei de persoane cu alopecia areata au aplicat zeamă de ceapă de două ori pe zi timp de două luni, iar 15 persoane au aplicat apă de la robinet de două ori pe zi, timp de două luni.

Părul oamenilor din grupul care a folosit ceapă a început să se regenereze după două săptămâni de tratament. După patru săptămâni, regenerarea părului a fost observată la 17 (73,9%) persoane, iar după şase săptămâni, regenerarea părului a fost observată la 20 (86,9%) de persoane. Îmbunătăţirea a fost semnificativ mai mare în rândul bărbaților. În grupul de control care a folosit apă de robinet, regenerarea părului a putut fi observată observa doar la 2 persoane după 8 săptămâni.

3) Hipnoză

Un studiu preliminar a explorat folosirea hipnozei pentru creșterea părului persoanelor cu alopecie. Studiul a implicat 28 de persoane cu alopecia areata extensivă, totalis alopecie, alopecia universalis sau care nu au răspuns la tratamentele anterioare.

După tratamentul cu hipnoză, toți pacienții au avut o reducere semnificativă de anxietate şi depresie. S-a observat o regenerare a părului de 75% până la 100% la 12 oameni după 3 până la 8 sesiuni de hipnoterapie. Regenerarea totală a avut loc la 9 dintre cele 12 persoane. S-a observat o recidivare semnificativă la 5 persoane.

Studiul a avut limitări majore, inclusiv numărul mic de participanţi şi lipsa unui grup de placebo.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Remedii naturale împotriva bolii alopecia areata

    Ce este alopecia areata? Alopecia areata este o afecţiune care cauzează căderea părului. Cauza alopeciei areata este necunoscută, deși, în unele ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...