Mama & Copilul

Remedii naturale care scad nivelul de zahar din sange

merele pentru glicemieInainte de a folosi medicamente ce scad glicemia, incearca leacurile din natura, ce au avantajul de a aduce zaharul din sange la concentratia normala fara efecte adverse.

Merele

Au un continut mare de fibre alimentare, apa si antioxidanti, cei din urma aflati mai ales in coaja merelor.

Toate aceste substante reusesc sa puna in miscare glucoza din sange si participa la eliminarea excesului de zahar prin urina.

Merele pot fi consumate si de diabetici, datorită fructozei, zahar natural care se elibereaza treptat in sange.

Urzicile

Din urzici poti obtine infuzii benefice contra hiperglicemiei. Ai nevoie de o lingura de planta si o cana de apa. Le lasi la fiert 20 de minute, apoi bei doua-trei cani zilnic.

Si cicoarea e eficienta, sub forma unui decoct, din 750 ml de apa si doua sau trei linguri de planta care se lasa la fiert 15 minute. Se bea treptat, intr-o zi.

Semintele de in

Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru lingurite de seminte adaugi alte patru de teci de fasole maruntite si de frunze de afin in cantitati egale.

Decoctul e pregatit un timp mai lung (trebuie sa fiarba aproximativ o ora) si se bea inaintea meselor, de doua-trei ori pe parcursul unei zile.

Anghinarea

Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahar din sange cu conditia sa fie folosite sub forma unei infuzii ce se pregateste dintr-o lingurita de planta la o cana de apa.

Ceaiul ii manifesta beneficiile numai in masura in care se beau doua-trei cani pe zi in cure de cate 20-30 de zile cu pauze scurte si egale. In cazul in care se depasesc aceste cantitati, pot aparea efecte adverse.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...