4:52 am - Friday December 9, 2016

Programati-va un control general

Cu intentia de a face bilantul starii noastre generale, pentru a nu ne face griji din nimic…vom face un tur de orizont al examenelor care ne vor binele.

Speranta de viata a crescut, intr-adevar, dar aceasta nu este un motiv pentru a va lasa in voia soartei. Este mai bine preveniti decat sa vindecati si sa verificati, in mod regulat, starea de functionare a “masinariei”…

Oasele: osteodensiometria este un examen radiologic foarte simplu, care nu provoaca durere, permitandu-va sa masurati densitatea oaselor si riscurile de osteoporoza, afectiune frecventa, in special la femei, dupa 50 de ani. Solicitati acest examen medicului generalist sau radiologului. Programati-l la fiecare cinci ani.

Intestinele: testul Hemocult va permite sa indetificati prezenta sangelui in materiile fecale si sa depistati,astfel,cancerul de colon. E bine sa-l face-ti in fiecare an, de la 45 de ani, chiar mai devreme in cazul in care aveti rude care au suferit de cancer de intestin.

Aparatul genital

Datorita frotiurilor vaginale s-a redus cu 70% mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin. Efectuati acest test, din doi in doi ani, incepand cu varsta de 20-25 de ani. Sanii: mamografia detecteaza cancerul de san si trebuie facuta in mod regulat de catre toate femeile care au peste 50 de ani, chiar de la 40 de ani pentru femeile “cu riscuri”. Aceasta evaluare (anuala si dublata de o ecografie, la persoanele cu risc) se completeaza prin palaparea la fiecare vizita la medic si prin autopalpare (care poate fi practicata in sistematic de catre fiecare femeie, cel putin o data pe luna ). Fiti vigilenta: acest cancer, care afecteaza 22.000 de femei in fiecare an, inregistreaza o crestere de 2% pe an, fara sa stim de ce.

Inima: analize de sange complete pentru a masura nivelul de trigliceride, colesterolul si glicemie, si pentru a prevenii accidentele cardio-vasculare. Acest control(care trebuie facute anual dupa varsta de 60 de ani, iar pana atunci la fiecare doi-trei ani este prescris de medicul generalist se face pe nemancate.

Ochii: prin verificarea tensiunii intraoculare, la oftalmolog, puteti depista un eventual glaucom, care va fi mai putin ingrijator daca va fi tratat imediat.

Urechile: controlul auditiv se face practic, de la varsta de 60 de ani…Mai ales daca dam sistematic mai tare sonorul televizorului.

Dintii: vizita anuala la dentist (eventual si detartare ) indispensabila de la cea mai frageda varsta .

CONTROLUL GRATUIT

Pentru orice forma de asigurare medicala, este obligatoriu un control general de sanatate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Auto-ingrijire

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Binefacerile terapiilor alternative
Binefacerile terapiilor alternative

Dupa medicina clasica, iata ca, de acum, ne intereseaza si terapiile alternative: homeopatia, fitoterapia, terapia... mai mult »

Close