Procesele oxidative

Care ar fi principalii factori ce genereaza aceste dramatice procese oxidative?

Procesele oxidative apar in primul rand prin acumularea in organism, odata cu trecerea anilor, a unor substante toxice, care, odata introduse in tesuturile noastre, nu se elimina complet, datorita scaderii capacitatii functionale a organelor de eliminare (rinichi, colon, ficat, plamani si piele).

Procesele oxidative sunt cauza nitratilor din ingrasamintele chimice.  Pesticidele, insecticidele si ierbicidele folosite in agricultura si acestea au ca efect procesele oxidative; aditivii alimentari nocivi; peroxizii, polimerii, acroleina si acrilamida, care iau nastere la suprafata carnii si alimentelor amidonoase prajite in grasimi; grasimile saturate.

 Procesele oxidative apar din cauza cloroformului care se formeaza in tubul nostru digestiv in urma contactului clorului din apa de baut de la reteaua publica cu substantele organice intalnite aici; componentele chimice nocive din praf, noxele industriale, vaporii de lacuri si vopsele si din gazele de esapament.

Procesele oxidative mai au ca si  cauze  aldehidele rezultate din oxidarea alcoolului, cafeina din cafea, nicotina din tutun. Toate aceste otravuri constituie materia prima din care iau nastere ucigasii moleculari numiti oxidanti.

Intrebarea care se pune aici este de unde apar ele? Cine arunca asupra noastra aceste procese oxidative ca pe un teribil blestem? Nimeni altcineva decat noi insine! 

Primele care au de suferit in urma proceselor oxidative sunt vasele de sange – cele mai sensibile elemente ale structurii noastre somatice.

In felul acesta se accentueaza fenomenul de ateroscleroza si predispozitia la bolile cardio si cerebrovasculare. Statisticile sunt graitoare in aceasta privinta: mai mult de 80% dintre victimele acestei uriase epidemii (procese oxidative) provin din randul varstei a treia.

Daca procesele oxidative se intensifica acestea favorizeaza si degenerarea celulara si, implicit, cresterea frecventei bolii canceroase. Nu intamplator, peste 70% din bolnavii de cancer provin din randul batranilor.

Share this Story
  • Sanatate

    Procesele oxidative

    Care ar fi principalii factori ce genereaza aceste dramatice procese oxidative? Procesele oxidative apar in primul rand prin acumularea in organism, ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...