Probleme de stomac? Bea ceai verde!

Dupa o mancare bogata in grasimi, de exemplu, pot aparea arsuri la stomac din cazua aciditatii, care se intoarce in esofag. Ceaiul verde face parte din categoria alimentelor cu efect bazic, una sau doua cesti baute la masa pot diminua gradul de aciditate a stomacului.

Prea multa carne, mezeluri, produse lactate si dulciuri duc la o hiperaciditate generala a corpului. Incercati sa reduceti consumul acestor alimente si sa inlocuiti pe cat posibil alte bauturi cu ceaiul verde.

Diareea este cauzata de cele mai multe ori de stres, infectii bacteriene sau o alimentatie gresita. Si alergiile fata de anumite alimente pot sta la originea durerilor de burta si a diareei. Ea poate fi un simptom pentru o inflamatie serioasa a intestinelor. Ceaiul verde ajuta la reglarea functiei intestinului.

Continutul de vitamina C din ceaiul verde, flavone si saponine combat inflamatiile, iar substantele tanante extrag surplusul de apa din continutul intestinal, cu rezultatul ca se reduce pierderea de lichid.

Ceaiul verde este bun si in cazul lipsei poftei de mancare. Cauzele acesteia, la copii sau la adulti, sunt adesea stresul si grijile, sedentarismul si amortirea nervilor gustativi in urma consumului exagerat de alimente dulci sau picante. Prin substantele amare pe care le contine, ceaiul verde stimuleaza centrul foamei din creier si antreneaza simtul gustativ pentru o distinctie de finete intre alimente.

Persoanele care sufera de lipsa poftei de mancare trebuie intotdeauna sa lase ceaiul sa stea circa 5 minute inainte de a-l bea, caci astfel in infuzie vor trece mai multe substante tanante.

Substantele tanante din ceaiul verde au un efect calmant asupra tractului stomac-intestin, protejeaza mucoasele acestuia de bacteriile daunatoare si elimina excesul de aciditate din stomac. Daca stomacul este sensibil, se va bea intotdeauna ceai verde la masa, dar numai a doua si a treia infuzie, care se vor lasa de fiecare data sa stea cate 5 minute.

Inca un sfat: intotdeauna beti ceaiul verde incet cu inghitituri mici; astfel isi va face efectul maxim.

Share this Story
  • Sanatate

    Probleme de stomac? Bea ceai verde!

    Dupa o mancare bogata in grasimi, de exemplu, pot aparea arsuri la stomac din cazua aciditatii, care se intoarce in esofag. ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...