Mama & Copilul

Probleme cu caderea parului

Parul sanatos, bogat a fost intotdeauna un simbol al tineretii si frumusetii. Ca rezultat, multe persoane se tem de primele semne de rarire a parului sau de chelire.

Daca parul pare sa se rareasca, consolati-va afland ca este normal sa pierdeti intre 50 si 100 de fire de par zilnic. Rarirea progresiva vine ca o etapa normala a procesului de imbatranire. Chelirea obisnuita reprezinta 99% din fenomenul de cadere a parului atat la barbati cat si la femei si este determinata genetic.

Placarde de chelie se dezvolta rar la femeile ce chelesc. In schimb, parul lor devine mai rar pe tot scalpul. Ereditatea, hormonii si varsta, toate joaca roluri importante in chelirea obisnuita, asa incat cea mai buna cale de a afla cum veti arata mai tarziu este sa va uitati la parinti.

Caderea graduala a parului poate, de asemenea aparea de cate ori este tulburat ciclul delicat de crestere al parului. Dieta, medicamentele, hormonii, sarcina, ingrijirea incorecta a parului, nutritia deficitara, unele boli si alti factori, pot determina mai multi foliculi sa stagneze in acelasi timp, producand placarde de chelire sau rarire difuza.

Caderea brusca a parului se datoreaza, de obicei, unei afectiuni numite alopecia areata. Aceasta afectiune destul de rara determina placarde netede, circulare de chelie, cu dimensiuni de pana la 7-8 cm, care se pot suprapune.

Stresul si ereditatea pot juca un rol in aceasta dereglare. In aproape 90% dintre cazuri, parul creste la loc in 6-24 luni, fara tratament.

Nu exista nici un leac miraculos pentru prevenirea caderii parului sau pentru stimularea cresterii. Totusi urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa va mentineti parul sanatos:

– urmati o dieta bine echilibrata nutritional

– manipulati-va parul cu blandete.

– evitati coafuri stranse, precum parul impletit, cocurile

– evitati ticurile de rasucire, frecare sau tragere a parului

Desi nu exista un tratament pentru chelia obisnuita, ati putea dori sa intrebati medicul despre tratamentele medicale sau despre implantul chirurgical. Pentru ca pierderea brusca a parului poate semnala o afectiune medicala de baza care ar putea necesita tratament, consultati medicul pentru investigatii.

In cazul in care copilul prezinta portiuni de par rupt pe scalp si sprancene, s-ar putea ca acesta sa-si frece sau sa-si smulga parul. Aceasta semnaleaza o tulburare de comportament numita tricotilomania. Consultati medicul pentru evaluare.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Probleme cu caderea parului

    Parul sanatos, bogat a fost intotdeauna un simbol al tineretii si frumusetii. Ca rezultat, multe persoane se tem de primele semne ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...