Mama & Copilul

Preparate pentru baie

Preparat cu mere pentru baie

Turnati trei cani cu apa clocotita peste 1/4 cana cu felii uscate de mere, 1/2 lingurita cu scortisoara si 1/2 lingurita cu cuisoare intregi. Lasati sa se infuzeze 30 de minute. Folositi amestecul in apa de baie pentru o baie revitalizanta.

Pudre de baie

Amestecati cateva picaturi de uleiuri eterice parfumate cu faina de porumb sau de arorut. Aplicati compozitia pe piele dupa baie. Utilizati acelasi ulei eteric pe care il folositi la prepararea parfumului dumneavoastra.

Saruri de baie

Amestecati 1/2 cana cu sare de bucatarie, 1/2 cana cu saruri de sulfat de magneziu si 1/2 cana cu bicarbonat de sodiu. Amestecati bine si adaugati coloranti alimentari sau uleiuri eterice, dupa preferinta. Pastrati compozitia intr-un recipient bine inchis.

Adaugati la apa de baie, cu lingura, pana la concentratia dorita. Se obtine o baie calmanta si foarte relaxanta, care e benefica si pentru pielea dvs.

Baie reconfortanta din plante

Aceasta baie e pentru a va rasfata atunci cand va simtiti bine. Amestecati 7 cani cu levantica, 6 cani cu rozmarin, 5 cani cu petale de trandafir, 4 cani cu leustean, 3 cani cu frunze de verbina si cate o cana cu cimbru, menta, maghiran si praf de radacina de stanjenel.

Pastrati acest amestec intr-un vas inchis ermetic. Pentru folosire puneti 1/2 cana din mixtura intr-un saculet de muselina. Fierbeti saculetul in 4 cani cu apa timp de 10 minute. Adaugati fietura la apa de baie si folositi saculetul pentru exfoliere.

Amestec pentru baie cu levantica

Zdrobiti si amestecati 2 linguri cu flori de levantica, 2 linguri cu busuioc uscat si 2 linguri cu scortisoara. Adaugati la 2 cani cu hamamelis. Lasati amestecul la macerat timp de doua saptamani si apoi strecurati-l. Adaugati 1/4 cana la apa de baie sau folositi-l ca lotiune pentru dupa baie.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...