Mama & Copilul

Prepararea tincturilor, diverse tipuri de tincturi

O tinctura se obtine prin dizolvarea in alcool a anumitor parti ale unor plante. Tincturile se folosesc atat pentru uzul intern, cat si pentru cel extern. Plantele pe care le alegeti depind de bolile pe care doriti sa le vindecati.

De exemplu, veti prepara o tinctura de radacina de tataneasa pentru a vindeca si curata rani, pentru ca tataneasa are proprietati analgezice si ajuta la regenerarea celulara.

Daca alegeti plante pentru o tinctura care va fi consumata oral, aveti grija sa luati plante sigure, adica plante care pot fi ingerate.

Cum va preparati propria tinctura

Adaugati 1/2 cana din planta pe care o doriti la 2 cani cu alcool. Puteti folosi votca, rom, gin sau glicerina. Alcoolul extrage alcaloizii medicinali si uleiurile volatile din plante. Lasati amestecul la macerat doua saptamani, agitand zilnic. Strecurati si turnati lichidul intr-un recipient de sticla de culoare inchisa, etichetat corespunzator.

Tincturile pot fi folosite pentru numeroase boli. O tinctura din flori de galbenele poate fi aplicata extern pe taieturi si zgarieturi sau poate fi luata oral pentru crampe si eruptii cutanate. La administrarea orala, doza e de 5-15 picaturi pentru copii si 10-25 picaturi pentru adulti.

Tinctura antibiotica

Adaugati 2 cani cu usturoi, 2 cani cu frunze si flori de condurul-doamnei si 2 cani cu ramuri de rozmarin la 4 cani de votca. Lasati lichidul la macerat doua saptamani si strecurati-l apoi. Doza e de o pipeta la fiecare ora, timp de cateva zile. E folosita pentru a combate infectiile.

Tinctura cu ulei de cuisoare pentru dureri de dinti

Uleiul de cuisoare e foarte bun pentru durerile de dinti. Puteti sa vi-l preparati dvs amestecand parti egale de cuisoare si ulei vegetal si lasand compozitia la macerat cateva saptamani.

Turnati uleiul de cuisoare peste bucatile de scortisoara si asteptati cateva saptamani. Nu numai ca veti economisi bani, dar e bine sa aveti la indemana aceste uleiuri.

Tinctura pentru durerile de urechi

Umpleti un borcan mic cu flori de lumanarica si acoepriti-le cu ulei de masline. Expuneti vasul la soare timp de o saptamana, apoi agitandu-l zilnic. Strecurati compozitia si puneti-o intr-un borcan steril. Aplicati 3-4 picaturi in urechea afectata, in functie de necesitate si acoperiti-o cu ceva cald.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Prepararea tincturilor, diverse tipuri de tincturi

    O tinctura se obtine prin dizolvarea in alcool a anumitor parti ale unor plante. Tincturile se folosesc atat pentru uzul intern, ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...