Prepararea salatelor verzi

Prin tocarea partilor componente cu aroma puternica in bucati mai mici, aproape orice fel de legume proaspet, crude, pot fi incluse intr-o salata.

Trebuie sa existe un echilibru intre componenta verde, cu frunze, partea crocanta, componenta de culoare rosie sau galbenasi aceea cu gust usor acru.

Salata verde tip iceberg aduce putine arome si valoare nutritiva si este folosite in primul rand in vederea diluarii. Salata verde romana este de preferat. Spanacul este de asemenea bun daca este tanar, fraged si moale. Germenii incoltiti de lucerna reprezinta unul dintre cele mai gustoase suplimente sau inlocuitor al frunzelor verzi din salata.

Majoritatea celorlalti germeni incoltiti sunt prea fibrosi sau au un gust prea puternic pentru a putea fi folositi in cantitati nelimitate in salatele crude.

Componentele crocante dintr-o salata ofera textura si farmecul acesteia. Telina este cel mai frecvent folosita, dar sunt bune si cantitati mici din tulpini mai fragede de spanac, broccoli si salata verde taiate marunt.

Castravetele este de asemenea crocant, iar ardeiul verde este uneori adecvat, dar in cantitati reduse, deoarece are un gust puternic. Ceapa cruda este crocanta, dar nu este potrivita in majoritatea salatelor deoarece acopera alte gusturi. Prazul si arpagicul, care au un gust mai putin pregnant, pot fi folosite in cantitati mici, dar sunt de fapt condimente.

Legumele galbene aduc culoare si o energie asemanatoare cu stralucirea soarelui. Morcovii sunt cei mai folositi si pot inlocui alte ingrediente crocante. Dovlecelul galben, mic, proaspat, are un gust fin si poate fi adaugat in bucatele mici.

Rosiile proaspete, de sezon, sunt de preferat. Daca acestea nu sunt disponibile, putin suc de lamaie va da salatei un gust astringent.

Componentele mai consistente sunt preferate mai ales in cazul in care salata reprezinta felul principal al mesei. Dovleacul si semintele de floarea-soarelui, branza de vaci sau tofu, cresc foarte mult continutul in proteine al salatei, similar cu nautul fiert, mai ales daca include si o mana de cubulete de paine prajita.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...