Mama & Copilul

Prepararea in casa a iaurtului

Iaurtul preparat in casa este delicios! Puteti prepara iaurtul dupa cum doriti. Daca va lipsesc beneficiile pe care le aduce iaurtul sanatatii si nu il consumati pentru ca nu va place gustul acru al sortimentului cumparat de la magazin, este absolut necesar sa incercati sa vi-l preparati singura.

Iaurtul proaspat, si vreau sa spun proaspat, nu mia vechi de o zi, preparat in casa este delicios, in sensul ca nu are gust acru.

Puteti adauga in acesta piure de fructe proaspat, sirop de artar sau alte fructe.

Cand preparati iaurtul, cultivati de fapt bacterii prietenoase. Nu ati dori sa spuneti acest lucru copiilor dvs  mai mari care refuza sa consume “germeni”.

Prepararea iaurtului presupune incalzirea (pentru a steriliza) si racirea unei cantitati de lapte, adaugarea bacteriilor de iaurt ca “inceput” si apoi lasarea intr-un loc cald, timp de cateva ore, pana cand se ingroasa si devine ca o crema.

Pentru bebelus folositi lapte integral sau degresat

Iaurtul poate fi preparat cu aproape orice tip de lapte. Puteti folosi lapte integral, lapte cu 2% sau 1% grasime, lapte degresat, pasteurizat, omogenizat, organic, negatit, lapte de vaca, si de soia.

Cu cat este mai degresat laptele cu atat este mai subtire iaurtul. Pentru bebelusul dvs, laptele integral sau degresat este ideal, deoarece bebelusii au nevoie de grasimi, iar culturile de iaurt sunt mai eficiente decat laptele complet degresat.

De asemenea, continutul de grasimi creste gradul de asimilare a vitaminelor liposolubile. De asemenea, iaurtul integral sau degresat se digera mai bine decat iaurtul din lapte complet degresat.

Daca sunteti ingrijorata ca bebelusul are o problema de greutate, puteti sa ii dati iaurt din lapte degresat sau complet degresat dupa prima sa aniversare, daca pediatrul dvs va spune ca este in regula.

Pasii prepararii in casa a iaurtului pe scurt:

– sterilizati laptele pentru a distruge toate bacteriile

– raciti laptele la temperatura de incubatie pentru iaurtul care se dezvolta

– optional adaugati lapte praf complet degresat, pentru a creste valoarea nutritiva

– introduceti in lapte bacterii de iaurt benefice (cultura de inceput)

– lasati la incubat bacteriile din iaurt

– refrigerati iaurtul terminat

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...