Mama & Copilul

Prepara singura capsule pentru tensiunea arteriala

Amestecati la mixer sau la robotul de bucatarie cate o lingura din urmatoarele plante uscate: urzica, izma-buna, flori de soc, praf de radacina valeriana, musetel si coada soricelului.

Aceasta este o cantitate suficienta pentru o luna jumatate, daca urmati tratamentul zilnic.

Motivele pentru care au fost folosite aceste plante sunt urmatoarele:

Urzica este folosita intens pentru scaderea in greutate. Ajuta la eliminarea toxinelor si a apei din organism. Planta poate fi recunoscuta dupa puful veninos care o acopera. Alte utilizari includ tratarea oricarei dureri acute, precum artrita, sau oricarei dureri cu efect de ace.  A fost de asemenea folosita ca remediu pentru stimularea cresterii parului.

Izma-buna prefera sa creasca in soluri umede, aceasta caracteristica slujind drept criteriu de identificare a plantei. In aceasta reteta este folosita ca diuretic. Tratamentele pentru hipertensiunea arteriala elimina excesul de apa din organism, de aceea trebuie sa utilizati diuretice.

Izma-buna poate fi folosita in orice reteta pentru tratarea problemelor inflamatorii ale vezicii urinare si ale rinichilor.  Este si un stimulent, putand fi folosita in retetele care necesita un astfel de ingredient.

Socul este o alegere buna pentru remediile care trateaza racelile, tusea si afectiunile respiratorii.

Frunzele si florile uscate pot fi folosite in prepararea de alifii si creme pentru vindecarea pielii si calmarea pruritului. O infuzie de flori in otet este un unguent pentru problemele cutanate. Am introdus socul in aceasta reteta pentru ca este si diuretic, ajutand la curatarea toxinelor din organism.

Valeriana are o influenta remarcabila asupra sistemului cerebral si spinal si este un calmant foarte bine tolerat. Este totodata si un bun stimulent si diuretic pentru rinichi.

Musetelul este un excelent calmant si sedativ. O metoda de a scadea tensiunea arteriala este de a mentine pacientul cat mai calm posibil.

Coada soricelului este folosita pentru continutul sau ridicat de potasiu. Este buna pentru purificarea sangelui si fortificarea acestuia cu mineralele necesare.

Orice persoana care face tratament pentru tensiunea arteriala ar trebui sa ia un supliment de potasiu, deoarece diureticele il elimina din organism. Acesta trebuie suplinit, astfel incat sa nu fie afectata inima.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...