Mama & Copilul

Precautii de sanatate daca plecati peste hotare

Inainte de a calatori in strainatate, mai ales daca aveti o problema de sanatate sau sunteti in tratament, revedeti-va proiectele impreuna cu medicul curant.

Rezumati destinatia, durata de sedere si nivelurile anticipate de activitate.

Daca ati inclus in planurile dvs calatorii in locuri relativ indepartate, luati in considerare consultarea unui specialist in medicina transporturilor. Solicitati medicului curant o trimitere la o clinica sau la un medic specializat in acest domeniu.

Actualizati-va din timp vaccinurile. Imunizarile de care ati putea avea nevoie depind de destinatie, durata vizitei si istoricul dumneavoastra medical. Faceti o vizita medicului cu cel putin 4-6 saptamani, de preferat 6 luni inainte de plecare, pentru programarea imunizarilor necesare. Unele vaccinari necesita mai multe injectii la interval de cateva zile, saptamani sau chiar luni.

Obtineti avizul medical. In functie de circumstante, medicul va poate da acordul pentru calatorii, chiar daca aveti o stare de sanatate instabila.

Luati la dvs un rezumat al istoricului medical personal. Faceti mai multe copii. In cazul unei urgente  ati putea avea nevoie de astfel de copii pentru personalul medical care va ingrijeste.

Informati-va unde ati putea solicita ingrijiri medicale. Luati cu dvs o lista cu nume, adrese si umere de telefon ale unor medici recomandati precum si spitale din zona de destinatie.

Luati cu dvs copii ale retetelor. Solicitati retete dactilografiate (sunt mai usor de citit). Luati si reteta pentru dipotriile ochelarilor.

Impachetati cu grija medicatia. Pastrati medicamentele prescrise in flacoanele originale, avand etichetele dactilografiate, in bagajul de mana. Intotdeauna cumparati-va toate medicamentele, conform prescriptiei, inainte de plecare si luati o cantitate mai mare decat credeti ca aveti nevoie.

Verificati-va de mai multe ori asigurarea de sanatate. Informati-va din vreme care este politica companiei dvs de asigurari medicale in privinta ingrijirilor medicale in strainatate.

Informati-va despre tarile pe care planuiti sa le vizitati.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Precautii de sanatate daca plecati peste hotare

    Inainte de a calatori in strainatate, mai ales daca aveti o problema de sanatate sau sunteti in tratament, revedeti-va proiectele impreuna ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...