1:13 pm - Tuesday December 6, 2016

Prajitura cu pere

Timp de preparare pentru Prajitura cu pere: 60 minute

Ingrediente pentru Prajitura cu pere:

– 125g unt

– 125g zahar

– 2 oua

– 125g faina

– 50g pesmet

– 1 lingurita praf de copt

– 1 lingurita mirodenii amestecate: scortisora, nucsoara, cuisoare

– 2 pere mari

– 125g stafide

– 60ml lapte

– 2 linguri fulgi de migdale

Pentru Glazura Prajiturii cu pere:

– 300g ciocolata neagra de menaj

– 150g miez ras de cocos (sau miez de nuca)

Mod de preparare pentru Prajitura cu pere:

Frecati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa in care adaugati treptat ouale, faina, pesmetul, praful de copt si mirodeniile. Puneti si perele taiate in cubulete, stafidele si laptele atat cat este necesar ca sa obtineti o compozitie de consistenta smantanii. Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20cm.

Nivelati ingredientele si pastrati deasupra fulgii de migdale. Coaceti prajitura la foc potrivit pana cand este rumenita uniform si are mijlocul ferm. Daca scobitoarea ramane curata, inseamna ca prajitura este gata. Lasati prajitura la racit apoi scoateti-o pe un platou.

Pentru glazura, topiti ciocolata si turnati-o in strat uniform peste prajitura. Cat este calda, presarati deasupra miezul de cocos ras.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Dulciuri si Deserturi
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Mancatul este un proces important de invatat

Mesele bebelusului reprezinta temelia unei vieti sanatoase, iar mentinerea unor obiceiuri culinare sanatoase este foarte... mai mult »

Close