Prajitura cu pere

Timp de preparare pentru Prajitura cu pere: 60 minute

Ingrediente pentru Prajitura cu pere:

– 125g unt

– 125g zahar

– 2 oua

– 125g faina

– 50g pesmet

– 1 lingurita praf de copt

– 1 lingurita mirodenii amestecate: scortisora, nucsoara, cuisoare

– 2 pere mari

– 125g stafide

– 60ml lapte

– 2 linguri fulgi de migdale

Pentru Glazura Prajiturii cu pere:

– 300g ciocolata neagra de menaj

– 150g miez ras de cocos (sau miez de nuca)

Mod de preparare pentru Prajitura cu pere:

Frecati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa in care adaugati treptat ouale, faina, pesmetul, praful de copt si mirodeniile. Puneti si perele taiate in cubulete, stafidele si laptele atat cat este necesar ca sa obtineti o compozitie de consistenta smantanii. Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20cm.

Nivelati ingredientele si pastrati deasupra fulgii de migdale. Coaceti prajitura la foc potrivit pana cand este rumenita uniform si are mijlocul ferm. Daca scobitoarea ramane curata, inseamna ca prajitura este gata. Lasati prajitura la racit apoi scoateti-o pe un platou.

Pentru glazura, topiti ciocolata si turnati-o in strat uniform peste prajitura. Cat este calda, presarati deasupra miezul de cocos ras.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Prajitura cu pere

    Timp de preparare pentru Prajitura cu pere: 60 minute Ingrediente pentru Prajitura cu pere: – 125g unt – 125g zahar – ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...