Mama & Copilul

Pot un barbat si o femeie sa fie prieteni?!

Greu de dat un raspuns clar la intrebarea: un barbat si o femeie pot fi prieteni adevarati?

Sa fie oare de vina complementaritatea dintre o femeie si un barbat, opozitia gen yin si yang, alb-negru, fizic si metafizic?

Cert e ca acest soi de prietenie poate fi usor umbrit de atractia sexuala, si de jocul orgoliilor ce poate interveni intre reprezentantul sexului tare, si oponenta lui.

Sa nu uitam ca, la origine, barbatului i s-a creat o pereche din insasi coasta lui cu un anumit scop: pentru ca acesta sa nu se mai simta singur…! Dar lucrurile au ramas astfel? Nicidecum, dupa ce Eva, la indemnul Sarpelui, a gustat din marul cunoasterii!

Simbolic, din acel moment, prietenia dintre cei doi a incetat, cutia Pandorei a fost deschisa si au aparut, in locul armoniei, nenumarate rele de care nu mai poate scapa lumea, asa cum o cunoastem noi astazi: vanitatea (de a gestiona ea bugetul familiei), razbunarea (dupa ce vii acasa de la berea cu baietii), cearta (din cauza ca ea vrea canapea, tu- bormasina), durerea de cap (cand tu ai chef de facut copii, pe ea o cuprinde brusc durerea de cap), amenintarea (lasa ca iau eu copii si plec la mama), alungarea (cand ea, in timpul noptii, face ce face si te alunga din jumatatea ta de pat), deposedarea (in diminetile de iarna, cand totul a inghetat prin casa, te trezesti ca patura voastra o inconjoara pe ea ca un iglu, iar tu, chircit, te intrebi cum de nu ai facut turturi pe la mustata), si lista poate continua.

Tot din acel moment, sunt aparute si: lipsa de chef (cand il rogi sa arunce si el gunoiul, dupa ce tu ai facut toate celelalte treburi caznice- sic!)), dorinta continua de a avea controlul (ai fost nevoita sa-ti iei si tu un televizor, si propria ta telecomanda, pentru ca altfel te uitai numai la fotbal si la filme porno), obsesia (fata de masina lui, careia i-a dat un nume si mai multi termeni de alint, si pe care o scoate mai des in oras decat te scoate pe tine), enervarea (se irita mai rau ca un fund de bebelus atunci cand te legi de maica-sa), lacomia (desi are o femeie frumoasa langa el, si aranjata, tot isi suceste capul dupa altele, de parca numarul femeilor cu care s-a culcat ii demonstreaza lui cat e de barbat), violenta (are impresia ca daca ridica tonul sau daca da cu pumnul in masa.

Si lista motivelor pentru care un barbat si o femeie nu pot fi aparent prieteni e cu mult mai lunga.

Dar oare ce inseamna o prietenie, in adevaratul sens al cuvantului?

Prietenia nu inseamna sa ii dai celuilalt intotdeauna dreptate, chiar si cand greseste; nu inseamna sa ii daruiesti mereu vorbe dulci de alint, dar sa il inseli cand nu este vigilent; nu inseamna sa faci mereu compromisuri in speranta ca toate vor decurge bine; nu inseamna sa ierti usor atunci cand ti se greseste; nu inseamna sa te abtii de la ironii atunci cand celalalt este demn de a fi ridiculizat; nu inseamna sa te sacrifici pe tine pentru a-i fi mereu pe plac persoanei de langa tine.

Concluziile raman la latitudinea fiecareia din noi…

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Pot un barbat si o femeie sa fie prieteni?!

    Greu de dat un raspuns clar la intrebarea: un barbat si o femeie pot fi prieteni adevarati? Sa fie oare de ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...