Mama & Copilul

Pot lua paracetamol daca sunt insarcinata?

Afectiunile medicale din timpul sarcinii nu sunt diferite de cele pe care le ai in mod obisnuit, insa tratamentul acestora difera si presupune mai multa atentie si precautie.

Daca esti insarcinata si ai racit, nu iti administra medicamentele pe care le foloseai inainte de a ramane gravida si nu-ti aplica un tratament pe baza de analgezice sau antibiotice pana nu discuti cu medicul care-ti supravegheaza sarcina.

Cele mai multe antihistaminice, decongestionantele si siropuri de tuse nu ar trebui sa fie luate in timpul sarcinii cu exceptia cazului in care acestea au fost prescrise de medic.

In cele mai multe cazuri, iti e permis sa iei paracetamol (acetaminofen) pentru dureri minore, dar trebuie sa eviti ibuprofenul si aspirina, deoarece acestea au fost testate si au prezentat efecte negative asupra sistemului nervos al bebelusului.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Pot lua paracetamol daca sunt insarcinata?

    Afectiunile medicale din timpul sarcinii nu sunt diferite de cele pe care le ai in mod obisnuit, insa tratamentul acestora difera ...
  • Mama & Copilul

    Probleme ale sistemului digestiv: ulcerele

    Ulcerele sunt orificii sau brese pe fata interna a mucoasei esofagului sau stomacului sau a portiunii superioare a intestinului subtire, numite ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...