Mama & Copilul

Poate fi frumusetea un atu la angajare?

Multora ne place sa credem ca suntem apreciate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce infatisarea noastra exprima. Dar, la fel de bine este stiut faptul ca frumusetea unei femei nu trece niciodata neobservata.

Cum ar trebui, insa, sa reactioneze o femeie frumoasa la un nou job pe care l-a obtinut, lucru evident si pentru ea, in urma prezentei sale atragatoare la interviu? Nu se pune in discutie o extrema, anume aceea de a fi fost acceptata doar pentru look-ul sau, fara a intruni cerintele postului respectiv.

La interviul final au participat doua candidate, ambele avand experienta si aptitudinile necesare. O femeie frumoasa si, mai ales, constienta de calitatile sale inspira increderea in sine si siguranta.

Dar daca, in acest caz, angajatorul este un barbat, calitatile strict profesionale mai pot fi puse pe o scara de egalitate cu frumusetea?

Modul de percepere a situatiei depinde foarte mult de femeia – angajat. Fie ca si-a expus frumusetea constienta de impactul pe care il va avea asupra angajatorului, fie ca a fost remarcata fara intentia sa precisa, scopul interviului a fost acela de a obtine jobul.

Pentru ca acest atu sa nu devina o constrangere, urmatorul pas va fi acela de a-si dovedi profesionalismul, fara a miza exclusiv pe sarmul sau. Imbinarea frumusetii cu inteligenta va castiga, cu siguranta, aprecierea reala a colegilor.

O femeie poate fi perceputa dincolo de frumusetea ei atunci cand singura impune acest lucru. Daca reuseste sa convinga prin calitati, altele decat cele estetice, si va dovedi ca poate realiza un proiect de succes, renuntand la lungile pauze de cafea sau la mini-sedintele de pudrat nasul in timpul serviciului, cu siguranta va reusi sa stabileasca o relatie profesionala bazata pe respect, nu pe aparente.

In fond, ideea de frumusete – atu sau “povara” s-a nascut in urma unei prejudecati, aceea ca o femeie atragatoare nu poate fi mai mult de atat.

Dar, tot ca o constanta, o femeie este apreciata si in functie de modul in care isi pune in evidenta feminitatea. Raspunsul se poate gasi, evident, in nivelul de autoapreciere pe care fiecare femeie si-l asuma.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Poate fi frumusetea un atu la angajare?

    Multora ne place sa credem ca suntem apreciate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce infatisarea noastra exprima. Dar, la ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...