Mama & Copilul

Poate avea dragostea varsta?!

Se intampla, uneori, sa traiesti o dragoste atat de puternica in adolescenta, incat sa incepi sa crezi , pe parcursul anilor, ca a fost singura posibila.

Si, nu cu mult inainte de a se intipari bine in tine ideea, te vezi in brate cu un copil pe care ti l-ai dorit atat de mult, alaturi de cineva despre care crezi ca este tatal perfect.

Alteori, dupa o casnicie indelungata, dar destul de apasatoare, pe care la inceput ai vazut-o ideala, te gandesti ca, desi ai fi vrut ca viata sa decurga in alt mod, te indrepti spre varsta a treia si cam asta a fost tot…

Dar e iubirea impusa de vreun criteriu?

De ce nu te-ai mai putea indragosti si la 60 de ani?! Sau de ce dragostea nu ar dura pana la 80?

Mereu ma fac sa zambesc, intr-un mod foarte placut, persoanele in varsta pe care le vad tinandu-se de mana.

Imi pare o imagine asemenea celei a unor adolescenti care se iubesc cuminte si care cred ca in mana celuilalt se invarte tot universul.

Despre dragoste se pot spune multe…placute sau mai putin, cu glasul timid sau razvratit al adolescentului, increderea sau dezamagirea tanarului, linistea sau consolarea celor in varsta.

O poti acuza sau o poti ridica deasupra tuturor preocuparilor marunte, o poti vrea sau o poti refuza…

Dar dragostea exista.

Nu cred in “dezamagirile din dragoste” care te fac sa nu o mai vrei, nici ca dragostea ar fi egoista sau limitata. Cred, in schimb, ca exista oameni care nu stiu sa o primeasca si sa o traiasca la intensitatea pe care o merita.

Cred, deci, in frica unora, in egoismul si limitarea lor. Nu am varsta cuvenita care ar da o valoare certa raspunsului meu, dar vreau sa cred ca iubirea nu imbatraneste niciodata.

Ea poate fi mai putin rationala, mai putin pasionala, banuitoare, tematoare sau poate lua multe alte diverse forme, in functie de varsta la care o traim, dar cu siguranta nu se interzice nimanui.

Are doar nenumarate chipuri in care ni se arata. Si cu siguranta, orice varsta am avea, sunt la fel de minunate diminetile in care iti bei cafeaua impreuna cu cel pe care il iubesti…

Trebuie doar sa o astepti mereu si sa crezi cu adevarat in ea.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...