Mama & Copilul

Piersicile in alimentatia bebelusului

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 5 luni pentru piersici gatite si 7 luni pentru piersici crude, piure.

Echivalente: 4 piersici medii = 500 grame = 2 cani decojite si taiate.

Sezon: se gasesc in perioada mai-septembrie, perioada de varf e in iulie si august.

Cum se aleg? Alegeti piersicile tari sau putin moi, cu un miros placut. Alegeti fructele cu forma buna, cu o cuta mediana usor de identificat. Evitati piersicile foarte tari sau foarte moi si pe cele lovite, ceea ce presupune ca interiorul este deteriorat.

Culoarea este importanta. Piersicile ar trebui sa fie galbene spre crem, iar majoritatea soiurilor vor avea si pete rosii. Nu cumparati piersici verzi.

Cum se pastreaza? Lasati-le sa se coaca la temperatura camerei pentru o zi sau doua, pana cand simtiti ca piersicile devin moi si cedeaza usor la apasare.

Piersicile coapte vor avea un miros puternic si dulce. Pastrati piersicile coapte la frigider, in pungi de plastic, o zi sau doua. Daca frecati pulpa taiata cu niste suc de lamaie nu se va innegri.

Cel mai usor mod de a curata piersicile e cu un decojitor pentru cartofi. Piersicile sunt pufoase in mod natural, dar puful de pe piersicile din comert e indepartat prin periaj.

Cum se congeleaza? Decojiti piersicile coapte folosind un decojitor pentru legume. Indepartati samburii, faceti-le piure si congelati prin metoda cubuletelor. Sau congelati jumatati de piersica urmand instructiunile pentru nectarine.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Piersicile in alimentatia bebelusului

    Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 5 luni pentru piersici gatite si 7 luni pentru piersici crude, piure. Echivalente: 4 piersici ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...