Culinar

Piept de rata in sos de ceapa

Ingrediente pentru garnitura de cartofi:

– 400g cartofi decojiti

– 80ml smantana

– 70ml lapte

– 50g cascaval ras

– 25g unt

– nucsoara

Pentru friptura din piept de rata in sos de ceapa:

– 1 ceapa rosie mare

– 1 lingura si jumatate de ulei de masline

– 1 ardei iute mic

– 1 praf scortisoara

– 1 lingura si jumatate de zahar

– 50ml vin rosu

– 200ml supa de pasare

– 400g piept de rata cu piele

– 1 praf cimbru

– 1 lingurita unt

– sare, piper

Mod de preparare pentru pieptul de rata in sos de ceapa:

Se decojesc cartofii si se taie felii groase de 3-4 mm. Se sterg cu prosoape de hartie. Se amesteca smantana cu laptele si cascaval.

Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se unge cu unt o forma de sufleu si se tapeteaza cu felii de cartofi; se condimenteaza dupa gust. Se toarna amestecul de smantana; se acopera cu restul de unt, sub forma de fulgi. Se coace la cuptor 50 minute.

Se curata ceapa, se taie felii si se prajeste cca 5 minute in uleiul foarte incins. Se adauga ardeiul iute tocat, apoi scortisoara si zaharul; se amesteca pana ce zaharul se dizolva. Se toarna vinul si supa, se amesteca si se acopera; se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se indeparteaza capacul; se lasa sa fiarba sosul la foc mijlociu 10 minute. Se pastreaza la cald.

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se cresteaza pielea de rata in romburi, se sareaza, se pipereaza. Se pune pieptul intr-o tigaie antiaderenta incinsa, cu pielea in jos; se prajeste 7 minute. Se intoarce, se presara cimbru, se mai prajeste. Se aseaza totul intr-o forma de sufleu; se mai coace la cuptor 7-12 minute . Se toarna sosul peste carne si se da la cuptor putin. Se taie carnea felii si se serveste cu cartofi si sos de ceapa.

Share this Story
  • Culinar

    Piept de rata in sos de ceapa

    Ingrediente pentru garnitura de cartofi: – 400g cartofi decojiti – 80ml smantana – 70ml lapte – 50g cascaval ras – 25g ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...