Sanatate

Pielea si afectiunile dermatologice

Pielea e componentul anatomic vital cel mai vast de care dispune organismul uman. Sarcina sa acopera un spectru larg, de la reglarea temperaturii corporale, pana la functia de protectie si de eliminare din organism.

Ea este, totodata, cel mai vast component anatomic cu rl de evacuare al organismului, fiind adeseori supranumita “cel de-al treilea rinichi”, fiindca pielea ar trebui sa elimine zilnic o cantitate de reziduuri egala cu cea eliminata in total de plamani, rinichi si intestine. Eliminarea se produce sub forma de mucozitati, toxine si gaze.

Rezultatul sau produsii derivati ai numeroaselor alimente pe care le consumam vor congestiona si inflama sistemul. Bolile dermatologice nu sunt decat semnele exterioare ale acestui proces organic intern. Pe masura ce organismul va incerca sa elimine acesti produsi secundari, pielea va semnala fenomenul, incat vor aparea anumite afectiuni, de la matreata, cosuri si eruptii cutanate, pana la dermatita, psoriazis si cancer de piele.

Parazitii sunt agentii de salubrizare. Ei sunt prezenti acolo unde apar acumularile de toxine si de celule moarte sau irecuperabile, inclusiv in straturile  cutanate si in zona superficiala a pielii. Sigur, aceste simptome pot fi numite “boala”, insa cauza producerii lor este intotdeauna aceeasi.

Doar gravitatea simptomelor este diferita. Majoritatea medicilor de medicina alopata folosesc cortizonul sau steriozi de tipul Prednisonului in tratarea acestor afectiuni dermatologice, care nu fac altceva dacat sa impinga in profunzimea tesuturilor toxinele si parazitii pe care ar trebui sa ii combata, rezultatul fiind blocarea mecanismelor pentru eliminarea corecta.

Dupa cum pielea si organele sistemului excretor se pot incarca cu toxine, tot asa se intampla si cu ficatul. Daca suferiti de o afectiune dermatologica, de la banalele cosuri si pana la dermatita si psoriazis, este obligatoriu sa detoxificati organismul, dar mai ales sistemul limfatic, ficatul, rinichii si intestinele. Renuntati la consumul de produse lactate si de zaharuri rafinate, fiindca acestea sunt cauza principala a congestionarii masive la nivelul tesuturilor din organism.

Toxicitatea si congestiile favorizeaza instalarea conditiilor pentru Candida albicans, care este o cultura bacteriana de fermentatie. Micozele fac parte din familia fungi. Puteti distruge majoritatea acestor fungi (ciuperci) cu ajutorul formulei antiparazitare adecvate, pe baza de plante medicinale. Totusi, prin aceasta metoda nu se elimina toxicitatea si congestia de pe urmacarora se hranesc, ceea ce inseamna ca parazitii vor reveni.

Febra este unul dintre cele mai eficiente instrumente pe care le utilizeaza organismul pentru a stimula eliminarea reziduurilor prin piele. Cresterea temperaturii corporale va mari cantitatea de transpiratie, ceea ce va spori eliminarea toxinelor, substantelor nocive si a mucusului.

Din acest motiv, organismul va declansa simptome de raceala si gripa, ca rezultat al atacului parazitilor, al stimularii functiilor sau al detoxificarii.

Daca sunteti o persoana care nu transpira usor, pielea se va congestiona, ceea ce va avea drept urmare deshidratarea sau inflamarea ei. Multe femei au aceasta problema, de aceea ele folosesc creme hidratante pentru a reda pielii aspectul sau catifelat si gras. Aceasta metoda nu face decat sa agraveze problema deoarece toate lotiunile cosmetice sporesc congestionarea din straturile subcutanate.

Congestiile si toxinele blocheaza canalele seboreice si porii pielii, generand uscaciune si un aspect solzos. Sanatatea pielii este o problema interna, nu una externa. Cu alte cuvinte, un organism sanatos in interior, va avea o piele sanatoasa. Daca totusi se impune hranirea externa a pielii, este recomandabila folosirea uleiurilor din seminte de struguri sau a uleiului de masline, insa numai a celor organice, pure si netratate.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...