Pesticidele si mancarea bebelusului

Pesticidele omoara fiintele vii.

Cine stie ce efecte pe termen lung vor avea asupra bebelusului pesticidele presupuse a fi sigure si eficiente pentru recolte, mai ales ca nivelurile de pesticide “sigure” din recolte sunt stabilite in functie de toleranta manifestata de adulti, nu de bebelusi.

Alte problema cu pesticidele si bebelusul dvs, este urmatoarea: bebelusul consuma mult mai multa hrana pe kilogram din masa corporala decat noi, deci pesticidele au o concentratie mai mare in corpul bebelusului.

Bebelusii sunt deosebit de vulnerabili la pesticide deoarece sistemul imunitar, organele si creierul lor sunt imature.

Academia Americana a Pediatrilor recomanda sa asteptati pana cand bebelusul are intre 7 si 9 luni inainte sa introduceti in regimul sau alimentar morcovi, sfecla, napi, spanac sau varza gatita.

Producatorii de hrana comerciala pentru bebelusi pot face testul de depistare a nitratilor, insa noi, parintii nu putem face acest lucru.

Unii specialisti in medicina cred ca riscurile la care sunt expusi bebelusii sub 7 luni din cauza legumelor cu o concentratie mare de nitrati sunt atat de mici, incat restrictiile nu sunt neaparat necesare.

Recomand ca, indiferent de cat de mic ar fi riscul, sa nu vi-l asumati.

Asteptati pana cand bebelusul are cel putin sapte luni inainte sa ii dati aceste alimente preparate in casa.

Alimentele certificate ca organice sunt cele mai bune pentru bebelusi

Pentru prepararea hranei bebelusului trebuie sa folositi doar alimente certificate organice. “Certificate ca organice” inseamna ca hrana a fost crescuta si procesata conform unor standarde stricte si ca instalatiile de procesare si terenurile de recolta au fost inspectate pentru a avea siguranta ca s-au respectat standardele pentru hrana organica.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...