Mama & Copilul

Pesticidele netoxice pentru bebelusul tau

Furnicile

Prafurile reprezinta o solutie sigura pentru problema furnicilor. Presarati-le in locul pe unde intra, iar furnicile lucratoare le vor duce la furnica-regina. Ea le va manca se va umfla si va plesni.

Furnicile nu depasesc liniile. Aflati locul pe unde intra in casa si trageti o linie cu unul dintre aceste instrumente: creta, detergent lichid de vase, pudra de baie, faina alba, ardei uite, praf de ardei iute, sos de tartar. Incercati sa presarati scortisoara macinata in zona.

Umpleti crapaturile cu faina sau lipici alb. Spalati blatul de bucatarie, podeaua, dulapioarele, etc cu o solutie alcatuita din parti egale de otet alb si apa. Alungati furnicile de pe suprafete verticale precum pervazuri, usi si crapaturi din fundatie, pulverizand abundent cu o solutie din parti egale de otet alb si apa.

Pentru locurile in care copii nu au acces niciodata, amestecati doua parti de borax cu o parte zahar sau faina alba si presarati in jurul fundatiei casei.

Furnici, melci si limacsi.

Puneti bere intr-o forma de aluminiu pentru placinta si asezati-o la nivelul solului. Tineti melcii departe de plantele tinere infigand o conserva inalta, cu ambele capete taiate, in sol in jurul plantei. Conserva incercuieste planta si o protejeaza de melci.

Gandaci

Omorati gandacii impietrindu-i. Amestecati parti egale de amidon de porumb si ghips si presarati in crapaturi si gauri. Tineti ghipsul departe de copii si cititi instructiunile pe eticheta.

Soareci

Soarecii urasc menta. Alungati-i punand fire de menta proaspata in locurile prin care misuna. Sa folositi o bucata de carton imbibat cu ulei de menta.

Parazitii plantelor

Puneti o felie de cartof alb crud pe pamantul in care tineti plantele in ghiveci. Va scoate la suprafata viermii care distrug plantele.

Puneti sos fierbinte pe un ghem de bumbac si puneti-l in ghiveciul cu planta ornamentala ca sa alungati parazitii.

Amestecati in blender apa, usturoi, sos de ardei iute praf de ardei iute si optional ceapa cruda. Dati cu acest amestec pe frunzele plantei si sub ele.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...