Mama & Copilul

Perele in dieta bebelusului

Perele sunt o sursa buna de fibre si de vitaminele C, B, A si fier.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 5 luni pentru pere gatite, 6-7 luni pentru pere crude.

Echivalente: 3 pere medii = 500 grame = 2 cani decojite si taiate.

Sezon: Se gasesc pe tot parcursul anului, perioada de varf e intre august si noiembrie in functie de soi.

Cum se aleg? In general, perele se vand verzi si se fac galbene pe masura ce se coc. Alegeti pere grase si consistente dar nu tari. Asigurati-va ca zonele din jurul tulpinii si de la capatul celalalt nu sunt slabe. Evitati perele care sunt zbarcite sau scalciate, deoarece sunt imature si nu se vor coace niciodata.

Pentru a va asigura ca perele se vor coace, cumparati-le pe cele care sunt putin moi, ceea ce inseamna ca procesul de coacere a inceput deja. Nu cumparati pere cu zone moi sau cu un aspect mohorat. Incercati sa luati pere care nu au fost ceruite.

Ceara folosita pe produse ar trebui sa fie sigura, dar poate contine reziduuri de pesticide.

Cum se pastreaza? Lasati-le sa se coaca la temperatura camerei, timp de 5 zile, pana se fac moi si cedeaza la o apasare usoara. Pastrati perel coapte la frigider, intr-o punga de plastic, maxim 5 zile. Pastrati la frigider perele taiate, bine invelite in plastic, o zi sau doua.

Daca doriti, frecati pulpa taiata cu suc de lamaie (copilul trebuie sa fie suficient de mare pentru citrice) ca sa nu se innegreasca.

Cum se congeleaza? Congelati si faceti piure perele care sunt inca putin tari, inainte sa se inmoaie de tot. Decojiti, scoateti cotorul si semintele si pasati pulpa. Adaugati putin suc de lamaie ca sa nu se innegreasca. La congelator, perele vor tine maxim un an.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...