Mama & Copilul

Par încărunţit

Par încărunţit

Par incaruntitNu există nicio dovadă științifică că o dietă, plantă medicinală, supliment sau vreun produs ar putea reduce sau inversa încărunţirea, dar există unele afecţiuni care ar putea provoca încărunţirea prematură.

Ar putea fi de ajutor să înțelegem mai întâi ce cauzează încărunţirea părului. Culoarea părului este produsă de celule pigmentare mici din foliculii de păr, numite melanocite. Pe măsură ce îmbătrânim, activitatea acestor melanocite scade progresiv până când nu mai produc pigment. Firele noi de păr cresc fără pigment, rezultând în păr gri.

Fiecare dintre noi are un timp determinat genetic pentru momentul în care vom încărunţi. Deși nimic nu poate opri încărunţirea părului, există unele afecţiuni care pot provoca încărunţirea prematură a părului.

– Tulburările tiroidiene. Afecţiunile precum boala Graves, boala Hashimoto, hipertiroidismul şi hipotiroidismul au fost asociate cu încărunţirea prematură.

– Anemia prin deficit de vitamina B12. Aceasta poate fi din cauza unei diete cu un conţinut sărac de vitamina B12. Vitamina B12 se găseşte în principal în carne, ouă și lapte.

Deficienţa poate să apară şi dacă stomacul nu poate absorbi vitamina B12, din cauza unei intervenții chirurgicale care implică stomacul sau intestinul subţire (cum ar fi chirurgia de bypass gastric), din cauza bolilor care afectează intestinul subţire (cum ar fi boala Crohn, boala celiacă, tenii de pește sau creşterea exagerată a bacteriilor din intestinul subţire) sau din cauza absenţei unei proteine, numit factor intrinsec, din cauza unei reacții autoimune sau a unui defect genetic.

– Vitiligo. O afecţiune în care pielea îşi pierde melanocitele.

– Menopauza timpurie

– Fumatul. Fumatul a fost asociat cu încărunţirea prematură.

Abordarea acestor afecţiuni, în unele cazuri, poate ajuta la prevenirea încărunţirii premature.

În medicină tradițională chineză (MTC) și ayurveda, medicina tradiţională din India, încărunţirea prematură reflectă o perturbare de bază.

Părul, conform MTC, reflectă calitatea sângelui și puterea rinichilor. Rinichii și sângele au un rol mai amplu în MTC decât în Occident.

Alimentele care sunt considerate că pot consolida sângele și rinichii sunt:

– Alge marine Hijiki

– Melasa

– Seminţele de susan negru

– Urzica

– Iarba de grâu

– Clorofila

Nu uitaţi că nu este recomandat consumul în cantități excesive de aceste alimente. De exemplu, cantitățile excesive de iod (din algele marine) pot crește riscul de probleme cu glanda tiroidă.

Conform MTC, alimentele pe care nu ar trebui să le consumaţi în cantităţi mari sunt: carnea, produsele lactate și sarea

Multe produse comerciale care pretind că pot restabili culoarea părului conţin plante care sunt folosite în MTC pentru a consolida rinichii și sângele. Cea mai populară este o plantă numită He Shou Wu, numită şi Polygonum multiflorum sau Fo-Ti.

Numele He Shou Wu înseamnă „domnul He cu păr negru” în limba chineză. Acest nume se referă la o legendă a unui sătean pe nume domnul He, care a luat această plantă și a restaurat aspectul tineresc şi vitalitatea părului.

He Shou Wu nu este potrivit pentru oricine cu părul gri, spun practicanții MTC, motiv pentru care se recomandă o consultaţie. Dacă este folosită în mod necorespunzător, aceasta poate provoca afecţiuni emoţionale, cum ar fi furie sau depresie.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Par încărunţit

    Par încărunţit Nu există nicio dovadă științifică că o dietă, plantă medicinală, supliment sau vreun produs ar putea reduce sau inversa ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...