Mama & Copilul

Papaya in alimentatia bebelusului

Pulpa de culoare portocalie a fructului de papaya indica un continut bogat in beta-caroten (vitamina A). Fructele de papaya sunt pline de vitamina C.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 6 luni pentru a consuma papaya.

Sezon: papaya sunt disponibile pe tot parcursul anului, perioada de varf aprilie-iulie.

Cum se aleg? Alegeti fructe netede, bine conturate, nelovite, nesparte si cel putin pe jumatate galbene, cu cat mai putin verde posibil. Evitati fructele cu zone moi, flescaite ori zbarcite.

Probabil ca veti gasi papaya la piata, necoapte si consistente. Lasati-le sa se coaca la temperatura camerei, timp de maxim 5 zile.

Papaya coapte devin in intregime galbene, au un miros placut si se fac moi, ca perele coapte, asa ca vor ceda daca apasati usor.

Cum se pastreaza? Pastrati papaya la frigider, intr-o punga de plastic, timp de maxim 2 saptamani.

Cum se servesc? Taiati-le longitudinal pe jumatate si scoateti semintele pentru a proteja bebelusul. Semintele sunt comestibile; le puteti macina in blender pana ajung de marimea piperului macinat mai dur si apoi le puteti adauga in bauturi sau in dressinguri pentru salate.

Pasati niste papaya si dati-i imediat copilului dvs, inainte ca temperatura calda si lumina din camera sa distruga vitamina C.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cosmeticele si ingredientele miraculoase

    1. O piele neteda cu soia Proteinele din soia pot sa ajute la crearea unui aspect mai neted al pielii prin ...
  • Mama & Copilul

    Papaya in alimentatia bebelusului

    Pulpa de culoare portocalie a fructului de papaya indica un continut bogat in beta-caroten (vitamina A). Fructele de papaya sunt pline ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...