Panica la treaba mare!

Fiti pregatita, fiindca activitatea intestinala a micutului se va schimba considerabil atunci cand incepe sa consume hrana solida.

Scaunul sau va avea un miros puternic si poate avea de asemenea, culoarea hranei consumate cu cateva ore inainte.

Scaunul bebelusului meu care abia mancase sfecla rosie semana asa de mult cu sangele, incat aproape ca m-am panicat. Sfecla rosie si verdeata schimba radical culoarea scaunului. La fel si varza.

La celalalt capat, este posibil sa va atraga atentia si legumele portocalii. Sfecla poate colora si urina, insa nu de fiecare data. Sparanghelul da uneori un miros puternic urinei bebelusului.

De asemenea scaunul bebelusului poate contine hrana nedigerata. De exemplu, este posibil sa vedeti in scutecul bebelusului micutele seminte negre de la kiwi, care vor trece nedescompuse prin tractul digestiv al micutului.

Uneori, hrana nedigerata este insotita de cantitati reduse de mucus, mai ales atunci cand bebelusul incepe sa consume mai multe alimente cu textura. De cele mai multe ori nu sunt motive de ingrijorare, insa ar fi bine sa discutati cu pediatrul despre acest subiect.

Daca scaunul bebelusului devine moale si apos si contine mucus, dati de stire pediatrului. Se recomanda sa pastrati un esantion din continutul scaunului, pentru a fi analizat de doctor. Tractul digestiv al bebelusului poate fi iritat de un aliment pe care l-a consumat si ar putea fi nevoie sa reduceti temporar cantitatea de hrana solida, mai ales alimentele suspecte.

Prea mult suc de fructe sau chiar prea multe fructe proaspete pot face ca scaunul micutului sa fie acid. Acesta irita pielea sensibila a bebelusului si poate cauza in zona scutecului o eczema de culoare rosu aprins, care doare atunci cand stergeti acel loc. Informati-va pediatrul despre aceasta problema.

Nu uitati sa va mentineti o expresie placuta atunci cand schimbati scutecul bebelusului. El va observa orice privire de dezgust de pe fata dvs, iar acest lucru il va face sa creada ca partile sale intime sunt respingatoare.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Panica la treaba mare!

    Fiti pregatita, fiindca activitatea intestinala a micutului se va schimba considerabil atunci cand incepe sa consume hrana solida. Scaunul sau va ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...