Ouale crude si salmonela

Ouale sunt un ingredient obisnuit al regimului alimentar-minune pentru bebelusii mai mari de sapte sau opt luni.

Dar ouale trebuie sa fie gatite bine pentru a putea fi consumate in siguranta de bebelusi si adulti.

Ouale crude, mai ales daca au coaja crapata, sunt un teren de dezvoltare a bacteriilor de salmonela care va pot imbolnavi.

Pana si ouale proaspete perfecte si necrapate poti contine bacterii in coaja, deoarece gainile au, de fapt, bacterii daunatoare in intestine, care se depoziteaza in ou. Prin urmare, daca spalati coaja oualor crude, nu le faceti neaparat mai sigure.

Ouale trebuie sa fie fierte bine sau batute si prajite pana se intaresc pentru a fi sigure pentru bebelus.

Nu consumati niciodata oua crude sau preparatele care contin oua crude, cum ar fi bautura eggnog, salata Caesar, albusurile crude batute, ouale moi cu parti partial crude.

Acest sfat este neplacut si pentru mine, deoarece ador compozitiile necoapte, mai ales ciocolata; nu va lasati copiii sa “linga castronul” sau telul, sau sa manance din bolul mixerului sau din vasul in care ati preparat compozitia pentru prajiturele, daca ati folosit oua crude ca ingredient.

Daca tot suntem la subiectul salmonela, este posibil sa fiti suprinsa de faptul ca 90% din animalele de casa din familia reptilelor sau amfibienilor, cum ar fi iguanele, testoasele si altele, au fost depistate ca purtatoare de salmonela.

Unii bebelusi au murit de intoxicatie cu salmonela dupa ce au atins astfel de animale sau au stat langa ele.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...