Mama & Copilul

Obiceiuri stravechi in medicina

Cand cineva din casa este bolnav, in nordul Carpatilor (Bucovina) se aduna si azi mai multe ramurele de Lemnul Domnului si se pun intr-o oala cu apa, la foc mic. Daca pana a doua zi apa se face rosie, bolnavul va muri, daca insa va fi alba, inseamna ca va trai.

Ca sa fie feriti de dureri de spate in cursul anului, oamenii se incing in ziua de sanziene (24 iunie) cu o tulpina de cicoare.

Spre a fi feriti de febra tifoida, taranii poarta asupra lor leustean sau usturoi, iar pentru a fi feriti de friguri, poarta la brau pelin.

Pelinul mai este prins si in gulerul hainei, ca sa-i fereasca pe barbati de iele.

Pentru a vindeca un bolnav de hernie, el este dus la o salcie unde este culcat pe spate, pe pamant, cu capul spre copac si cu mainile intinse in laturi, ca rastignit. Se bat apoi patru tarusi. Unul la cap, unul la picioaresi cate unul la extremitatea fiecarei maini.

Dupa aceea se bat si in salcie patru cuie dispuse la fel cu cele batute in pamant: la cap la picioare si la maini.

Pentru a scapa de negi, cel in cauza se duce trei dimineti in sir, inainte de a rasari soarele, la tulpina unui ulm si atinge de trei ori la rand toti negii cu un bob de sare.

Dupa aceea, ingroapa sarea la radacina copacului. Negii dispar cand se dizolva bobul de sare din pamant. Alt mijloc de a scapa de negi este acela de a lua o ata rosie si de a face pe ea, de catre cel in cauza, atatea noduri cati negi are. Apoi ata se ingroapa i pamant. Cand va putrezi vor disparea negii.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...