Mama & Copilul

O bucatarie organizata va economiseste timp, bani si energie

Dezordinea este cel  mai rau dusman al unei bucatarii. Scapati de aceasta problema. Daca nu aveti destul spatiu in dulap, puneti in alt loc articolele pe care nu le folositi decat o data pe an.

Articolele din bucatarie trebuie depozitate conform frecventei cu care le folositi. Cu cat folositi mai des un articol, cu atat mai la indemana trebuie sa fie el. Spatiile “la indemana” sau “simplu de accesat” din bucatarie sunt acele zone la care se ajunge foarte simplu: cel mai apropiat sertar, sertarul de langa chiuveta, blatul din cea mai comuna zona de lucru.

Depozitati in sertarele mai inalte articolele folosite mai rar si in sertarele de jos articolele grele sau fragile.

Locurile la indemana din frigider si congelator sunt sertarele de usa si partea din fata a politelor. Pentru a evita inrosirea mancarii, depozitati alimentele perisabile in spatii unde veti fi sigura ca le veti observa de fiecare data cand deschideti usa frigiderului. Cand le vedeti, va veti reaminti sa le folositi.

Stocati alimentele perisabile urmand o schema de organizare logica, prin care alimentele sunt consumate prin rotatie, pentru a va asigura ca alimentele mia vechi sunt consumate primele.

Sfat: Daca sticlele stau una peste alta in frigider, asezati-le intr-un recipient de carton cu sase compartimente sau in altul similar, pentru a le mentine laolalta si in pozitie dreapta.

Sucitorul. Daca nu aveti un sucitor, folositi pe post de inlocuitor o sticla de un litru sau o sticla de plastic inalta subtire, o conserva lunga, o conserva de pasta de tomate sau de supa, o conserva de paste de tomate sau de supa, o conserva de cartofi, o sticla de vin sau alte articole rigide sau rezistente in forma de cilindru.

Pentru a mentine aluatul curat si pentru ca acesta sa nu intre in contact cu articole mai putin curate, puneti aluatul intr-o punga de plastic pentru congelator ori intre doua foi de hartie cerata sau inveliti sucitorul improvizat cu hartie cerata.

Palnia. O palnie poate fi confectionata dintr-o punga de plastic pentru congelator cu un colt taiat, dintr-o foaie dubla din aluminiu rulata in forma de con sau prin taierea partii de sus a unei sticle de plastic.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...