Nu folositi biberonul in locul linguritei

Chiar daca primele alimente sunt foarte zemoase, acestea nu trebuie administrate bebelusului printr-un biberon cu tetina mare sau prin alte modele de sticlute pentru bebelusi.

Sunt suprinsa ca inca se mai vand in magazinele pentru copii.

In realitate, aceste articole de hranire nu fac altcevadecat sa-l intarzie pe micut sa invete sa inghita, nu ajuta la dezactivarea refluxului de contractie a gatului si intarzie dezvoltarea altor abilitati de inghitire. Acestea il pot face pe bebelus sa se inece.

Hrana solida trebuie data bebelusului atunci cand acesta are nevoie de ea atat nutritiv cat si pentru a creste.

Din punct de vedere nutritiv, aceasta aduce un surplus de calorii si substante hranitoare in regimul alimentar al bebelusului. In privinta cresterii, consumul de hrana solida ajuta la antrenarea unui nou set de muschi ai limbii, care permit inghitirea si care nu au fost folositi in alaptare sau in hranirea cu biberonul.

Dezvoltarea adecvata a acestor muschi contribuie la accelerarea deprinderii unei vorbiri clare mai tarziu in viata. Daca bebelusul dvs nu este suficient de dezvoltat incat sa manance dintr-o lingurita, atunci nu este pregatit inca sa consume hrana solida.

Cand un bebelus incepe sa manance cu lingurita, el devine treptat constient de modul in care se hraneste: ia o bucatica de mancare, o mesteca si o inghite, apoi asteapta un moment inainte de a lua alta bucatica, oprindu-se cand s-a saturat.

Articolele pentru hranirea nou-nascutilor nu permit acest proces si cresc dramatic volumul de hrana pe care il consuma bebelusul, iar acest lucru poate cauza probleme de supraponderabilitate sau obiceiuri alimentare neadecvate.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...