Mama & Copilul

Nectarinele in dieta bebelusului

Nectarinele pot fi folosite in orice reteta in loc de piersici. Culoarea lor indica un continut  bun de beta-caroten (vitamina A). Ele au si putina vitamina C.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 5 luni pentru nectarine gatite, 7 luni pentru nectarine crude facute piure.

Echivalente: 3 sau 4 nectarine medii = 500 grame = 2 cani curatate si feliate.

Sezon: se gasesc in perioada iunie-august; perioada de varf este iulie.

Cum se aleg? Alegeti nectarinele grase, netede, cu o culoare intensa. Nuantele de culoare (rosu, galben, pete maronii-deschis sau chiar pete verzi) nu indica precis daca fructele sunt coapte sau nu.  Cautati o culoare intensa si evitati-le pe cele mohorate. Din nefericire, stralucirea poate proveni de la un strat de ceara.

Ceara folosita pe produse ar trebui sa fie sigura, dar poate contine reziduuri de pesticide. De-a lungul pulpei, ar trebui sa se simta putin moi la pipait. Nu cumparati fructe tari, zbarcite, supte sau pe cele cu zone prea moi, cu mucegai sau cu coaja rupta. Cumparati doar fructele cu un miros dulce.

Cum se pastreaza? Daca e nevoie, lasati-le sa se coaca la temperatura camerei timp de maxim 3 zile. Pastrati fructele coapte la frigider, intr-o punga de plastic, pana la 5 zile. Daca le-ati taiat, pastrati-le la frigider, bine impachetate, pentru cel mult 2 zile. Daca doriti, pentru ca pulpa taiata sa nu se innegreasca, frecati-o cu suc de lamaie (daca copilul e destul de mare pentru citrice).

Cum se congeleaza? Spalati si curatati nectarinele cu decojitorul pentru legume. Indepartati samburele, faceti piure si congelati pentru maxim 2 luni. Puteti adauga suc de lamaie ca sa nu se innegreasca. Sau puteti congela jumatati de nectarina.

Spalati, decojiti, scoateti samburele, puneti intr-un recipient rigid si acoperiti cu suc de lamaie. Lasati putin loc deasupra pentru expansiune.  Bucatile mari de nectarine sau jumatatile de nectarina se vor conserva in congelator pana la un an.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Nectarinele in dieta bebelusului

    Nectarinele pot fi folosite in orice reteta in loc de piersici. Culoarea lor indica un continut  bun de beta-caroten (vitamina A). ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...