Culinar

Musaca turceasca cu vinete si cartofi

Ingrediente pentru musaca turceasca cu vinete si cartofi:

– 1 vanata

– sare

– 1 ceapa

– 4 catei usturoi

– 6 linguri ulei de masline

– 400g carne de miel sau berbecut, tocata

– piper negru macinat

– 1 lingurita menta uscata

– 200g rosii decojite

– 2 linguri bulion

– 400g cartofi decojiti

Pentru sosul Bechamel:

– 40g unt

– 30g faina

– 400ml lapte

– 150g iaurt

– 1 praf nucsoara

– sare

– piper alb macinat

– unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare pentru musaca turceasca cu vinete si cartofi:

Se spala vanata si se taie in felii groase de 0,5 cm. Se aseaza intr-un castron si se lasa cca 30 minute pentru a se scurge de zeama. Intre timp se toaca ceapa si usturoiul. Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei si se caleste ceapa pana ce devine translucida. Se adauga usturoiul si se mai prejesc putin impreuna.

Se amesteca carnea tocata cu sare si piper, se adauga in tigaie si se prajeste pana ce devine sfaramicioasa. Se taie cuburi rosiile; se adauga in tigaie, cu zeama lor si se amesteca; se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit; se adauga menta

Se spala cartofii si se taie felii groase de cca 0,5 cm. Se acopera cu apa fierbinte, se sareaza si se fierb cca 6-8 minute. Se scurge apa.

Vinetele se spala sub jet de apa rece si se sterg cu un prosop curat. Intr-o tigaie se incinge restul de ulei de masline si se prajesc feliile de vinete pe ambele fete.

Se prepara sosul Bechamel: se topeste untul si se presara faina; se caleste. Se toarna laptele cald si se inglobeaza batand energic cu telul; se lasa sa fiarba la foc moale cca 15 minute amestecand incontinuu. Se paseaza printr-o strecuratoare si se lasa sa se racoreasca putin. Se inglobeaza nucsoara rasa, iaurtul, oul si cascavalul. Se potriveste cu sare si piper.

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu unt o forma de sufleu si se tapeteaza cu pesmet. Pe fundul formei se aseaza felii de cartofi, se acopera cu putin Bechamel; se aseaza apoi vinete, amestecul de carne si din nou vinete; apoi se acopera cu sos si un strat de cartofi. Deasupra se aplica un strat de sos si se coace cca 50 minute. Se serveste de preferinta calda, dar se poate servi si rece.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Alina
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...