Mierea, siropul de porumb si botulismul la nou-nascuti

Nu dati bebelusului miere negatita sau sirop de porumb inainte ca micutul sa implineasca un an.

Mierea si siropul de porumb pot contine spori de bacterii care cauzeaza Clostridium botulinum, o boala care poate fi fatala.

Pentru ca nou-nascutii nu au inca flora intestinala dezvoltata (intestinele lor sunt alcaline, nu acide) sau mecanisme de aparare care sa lupte impotriva acestei bacterii, aceasta se poate multiplica in intestine.

La varsta de aproximativ un an, stomacul unui bebelus are o aciditate apropiata de cea a unui adult. Printre simptomele botulismului se numara constipatia, lipsa de apetit si slabiciunea.

Ce se intampla in schimb cu mierea/siropul de porumb gatit? Daca este gatit in preparate culinare, cum ar fi produsele de panificatie, atunci probabil ca poate fi consumat in siguranta de un bebelus, dar acest lucru nu este garantat.

Chiar daca bacteriile sunt distruse in timpul coacerii, sporii bacterieni sunt foarte rezistenti si este necesara o temperatura foarte inalta si o perioada mai mare de timp pentru a fi distrusi.

Sporii pot supravietui in urma coacerii si pot cauza botulism, mai ales daca bebelusul are sub 6 luni.

De ce sa va asumati acest risc? Nu dati bebelusului miere sau sirop de porumb, chiar daca a fost gatit sau copt in produse culinare.

Va sugerez sa fiti precauta si sa asteptati macar pana la prima aniversare a bebelusului inainte de a-i da biscuitii din cereale cu miere de exemplu.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Toxiinfectiile alimentare

    Toxiinfectia alimentara este o problema din ce in ce mai serioasa. Cauzele cele mai importante sunt date de frecventa in crestere ...
  • Mama & Copilul

    Mierea, siropul de porumb si botulismul la nou-nascuti

    Nu dati bebelusului miere negatita sau sirop de porumb inainte ca micutul sa implineasca un an. Mierea si siropul de porumb ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...