Mama & Copilul

Mierea in retele de mancare ale bebelusului

Nu dati bebelusului miere sau sirop de porumb decat dupa ce a implinit un an, din cauza posibilitatii ca micutul sa se imbolnaveasca de botulism.

Mierea nu este, de fapt, decat un altfel de zahar. Are urme infime de substante nutritive, dar nu suficiente incat sa fie mentionate. Un avantaj al mierii fata de zahar, e ca puteti folosi in retete o cantitate mai mica pentru a obtine acelasi gust dulce.

Inlocuiti fiecare cana de zahar din reteta cu aproximativ 2/3 dintr-o cana cu miere. Daca reteta initiala nu contine deloc miere, reduceti temperatura de coacere cu 4 grade Celsius, pentru a preveni rumenirea in exces. Pentru fiecare cana de miere folosita, adaugati o cantitate suplimentara de 1/4 cana de bicarbonat de sodiu, pentru a neutraliza aciditatea.

De asemenea, reduceti lichidul din reteta cu aproximativ 1/4 cana pentru fiecare cana de miere. Inlocuirea zaharului cu mierea in retetele preparate la cuptor e riscanta si, daca nu sunteti indrazneata, nu inlocuiti cu miere mai mult de jumatate din cantitatea de zahar din reteta.

Mierea nu se strica. Depozitati-o la temperatura camerei, departe de lumina directa a soarelui. Impiedicati patrunderea umiditatii si a apei in miere, deoarece va duce la dezvoltarea mucegaiurilor. Puteti sa o pastrati la frigider, insa temperaturile mai reci vor accelera cristalizarea.

Mierea naturala se va cristaliza  in cele din urma la temperatura camerei. Pentru a lichefia din nou mierea cristalizata, tineti borcanul deschis in apa fierbinte sau intr-un cuptor incins la 121 grade Celsius si amestecati la fiecare cateva minute sau in cuptorul cu microunde treapta mare, timp de un minut sau mai mult, amestecand dupa fiecare 30 de secunde.

Desigur, timpul necesar lichefierii depinde de cantitatea de miere din borcan.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Mierea in retele de mancare ale bebelusului

    Nu dati bebelusului miere sau sirop de porumb decat dupa ce a implinit un an, din cauza posibilitatii ca micutul sa ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...