7:00 am - Thursday December 8, 2016

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide de prevenire a toxiinfectiilor alimentare acasa sau in oras:

Pastrati alimentele fie la cald, fie la rece. Alimentele lasate la temperatura camerei incurajeaza cresterea bacteriilor.

Pastrati produsele perisabile la frigider. Uleiurile care contin plante sau usturoi trebuie si ele puse la rece.

Puneti resturile la rece cat mai repede posibil. Nu puneti la rece alimente in aceleasi vase in care le-ati preparat si servit; transferati resturile in vase curate, asa se vor raci mai repede.

Organizati frigiderul in asa fel incat carnea cruda sa stea departe sau sa nu se scurga peste celelalte alimente.

Preparati bine carnea de vita , carnea de pui si fructele de mare. Carnea va fi preparata la o temperatura de 145 grade celsius.

Daca preparati cartofi in folie de aluminiu, pastrati-i fie la cald, fie reci, la frigider.

Nu folositi niciodata ouale crude care sunt crapate.

Spalati-va pe maini inainte de a umbla cu alimentele si dupa ce ati umblat cu carnea cruda. Puteti transmite bacterii periculoase daca umblati cu alimentele dupa ce ati infasat copilul sau v-ati sters nasul.

Curatati orice ustensila dupa ce a venit in contact cu hamburgeri cruzi, carne de pui, oua sau fructe de mare. Aceste ustensile nu trebuie sa intre in contact cu alte alimente pana nu sunt dezinfectate.

Spalati cutiile pentru alimente si termosul dupa fiecare utilizare.

Cand reincalziti alimentele, aduceti-le rapid la fierbere, daca e posibil si lasati-le pe foc cel putin patru minute.

Nu lasati produse ca maioneza, dressingul de salata sau produsele lactate la temperatura camerei sau, mai rau, la soare.

Dezghetati alimentele congelate, mai ales carnea la frigider, nu la temperatura camerei.

Inainte de a manca in oras luati 2 tablete de usturoi ca sa preveniti intoxicatia alimentara, ca sa distrugeti orice radical liber creat de o toxina necunoascuta saude grasimile oxidate din mancare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Articol din categoria: Auto-ingrijire
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
spala te pe maini
Colita hemoragica sau boala “hamburger”

  Colita hemoragica este o maladie gastrointestinala cauzata, in principal, de o tulpina speciala de... mai mult »

Close