Sanatate

Metabolismul celular

Legea calitatii consfinteste principiul ca hrana noastra sa asigure toate substantele necesare desfasurarii in conditii normale a metabolismului celular.

Metabolismul celular reprezinta toate transformarilor biochimice si energetice care au loc intre celulele si tesuturile organismului viu.

Majoritatea expertilor in nutritie considera ca desfasurarea in conditii normale a metabolismului celular are loc daca alimentele pe care le ingeram contin in principal: apa, carbohidrati (glucide), din care si fibre vegetale, grasimi (lipide), proteine (protide), vitamine si minerale.

Pentru persoanele care au ajuns la varsta a treia sunt necesare si alte substante indeosebi cele pentru incetinire a imbatranirii si prevenirii bolilor la aceasta varsta.

Astfel longevitatea, telul nostru dintotdeauna, de cand ne nastem pe Pamant ca fiinta constienta, ramane decat un cuvant in dictionare.

Pentru metabolism celular adecvat  categoriile de nutrienti care trebuiesc adaugati in alimentatie sunt: acizii nucleici (detin rol hotarator in repararea deteriorarilor provocate de radicalii liberi ADN-ului, mult mai numeroase in organismul unei persoane in varsta decat la un tanar), enzime (contin antioxidanti, de care persoanele in varsta au nevoie ca de aer pentru a neutraliza radicalii liberi), fitohormoni (incetinesc imbatranirea si previn parte din bolile batranetii) si glucosinolati (au in principal efect imunostimulator).

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...